Rebiciclem. Idees per reciclar una bici

Biciclot programa cursos gratuïts on es pot aprendre mecànica de la bicicleta reciclant-ne una en desús
Font: BCN.cat
08/04/2010

A Biciclot porten més de vint-i-cinc anys en el món de la bicicleta realitzant activitats de promoció i formació, etc. Fruit d'aquesta experiència neix Rebiciclem, un programa que dóna valor a residus que provenen de l'abandonament de bicicletes alhora que fa formació per la inserció laboral de joves i adolescents amb risc de fracàs escolar.

Es recullen i reparen bicicletes abandonades. Es reutilitzen materials de segona mà i es classifiquen els residus per al reciclatge. D'aquesta manera és fa sensibilització sobre la reutilització i el reciclatge fent tallers de mecànica dirigits a instituts i al públic en general. Finalment es posen de nou en circulació les bicicletes recuperades fomentant-ne l‘ús com a mitjà de transport sostenible.

La tasca principal de Rebiciclem va començar l'octubre de 2009 iniciant un curs prelaboral amb joves en procés de formació per a la inserció laboral. Ara, el taller s'obre al públic en general, a tots aquells que vulguin aprendre i obtenir una bicicleta mitjançant el reciclatge.

Aquest projecte pren forma gràcies a la col·laboració de diferents entitats: Fundació Catalana Comptal, Ajuntament de Barcelona. Regidoria de Mobilitat, Agencia de Residus de Catalunya. Generalitat de Catalunya, Fundació MAIN, Fundació Carles Blanch i l'Escola CINTRA.

Més informació: www.biciclot.net

AdjuntMida
Image icon rebiciclem.jpg14.98 KB

Relacionats

Butlletí