Radio Taxi Sant Cugat incorpora vehicles respectuosos amb el medi ambient

15/06/2016 - 14:09

Actualment la flota de Ràdio Taxi Sant Cugat compta amb uns 80 vehicles, dels quals 27 (un 30%) són de baixes emissions o fins i tot de zero emissions. Concretament disposen dels següents vehicles verds: 15 cotxes híbrids, 10 de baixes emissions i 2 elèctrics.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha felicitat aquest migdia l’empresa Ràdio Taxi Sant Cugat per la seva aposta a l’hora d’incorporar vehicles elèctrics, híbrids o de baixa emissió de gasos. Conesa ha valorat que aquesta companyia “adquireixi vehicles que siguin respectuosos amb el medi ambient”.L’acte ha comptat amb la presència de Javier Moreno, president de Ràdio Taxi Sant Cugat; Damià Calvet, tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge; Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat; i Joana Barbany, regidora de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert.

L’aposta pel vehicle elèctric a Sant Cugat

L’Ajuntament té vigents un conjunt de bonificacions fiscals per als ciutadans que fan ús de vehicles elèctrics o híbrids. A més, els vehicles elèctrics no paguen zona blava. Així mateix, l’Ajuntament també ha adquirit aquest tipus de vehicles per a la flota municipal. Concretament, disposa de 4 furgonetes elèctriques, 2 cotxes elèctrics, 2 motos elèctriques, 8 bicicletes elèctriques, 4 autobusos híbrids i 1 autobús 100% elèctric.

A més a més, l’Ajuntament té un punt de recàrrega a disposició de la ciutadania (ubicat a l’av. Pla de Vinyet), que se suma a altres punts oberts per la Generalitat a les estacions de Volpelleres, Sant Cugat i a la benzinera dels Túnels de Vallvidrera. Està previst que al setembre entri en funcionament un altre punt de recàrrega ràpida a la parada de taxis del CAP la Mina. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El carregador té capacitat per carregar 2 vehicles de manera simultània a una potència d'11 kW per hora. Si només hi ha un vehicle i les característiques tècniques li permeten, la càrrega es podrà fer a 22 kW. Es pot fer una càrrega completa en un temps d'entre 2 i 4 hores. La càrrega es podrà activar mitjançant l'app EVCharge o d'altres plataformes com Electromaps.

Notícia

Aquesta setmana el departament d'Enginyeria de Bus de TMB està fent recorreguts en buit amb un petit vehicle urbà de zero emissions cedit pel fabricant turc.

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Butlletí