Quatre municipis més del Maresme signen el Pacte d'Alcaldes/esses per l'energia

Es tracta d'una ambiciosa iniciativa europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables
Redacció
11/06/2009 - 00:00

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha signat aquest dimecres a la Sala de Plens de l'ajuntament de Calella l'adhesió dels municipis del Masnou, Caldes d'Estrac, Fogars de la Selva i Arenys de Mar a l'anomenat Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia. El passat mes de febrer, els municipis maresmencs de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tiana, Cabrils, Cabrera de Mar i Mataró, ja van signar l'adhesió.

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit prop de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, prop de 90 són de la província de Barcelona (llegiu l'entrevista que Sostenible.cat va fer al diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, sobre aquest projecte).

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

--
Més informació:
Web de la Diputació de Barcelona sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Llistat de municipis de la província de Barcelona adherits al Pacte (PDF)
Versió oficial del Pacte dels Alcaldes/esses (PDF)
Web del Covenant of Mayors, de la Comissió Europea (en anglès)

Notícies relacionades a 'Sostenible.cat':
"Les grans polítiques ambientals acaben passant sempre pels ajuntaments", entrevista al diputat de Medi Ambient de la Diputacio, Joan Antoni Baron sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Més de 300 municipis de la Unió Europea signen a Brussel·les el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses
Més de 70 municipis de Barcelona s'han adherit ja al Pacte d'Alcaldes
La Diputació i la Comissió Europea signen un acord per estendre el Pacte d'Alcaldes
La Comissió Europea publica el text definitiu del Pacte dels AlcaldesMunicipis: 

Relacionats

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar
Notícia

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí