Quatre municipis més del Maresme signen el Pacte d'Alcaldes/esses per l'energia

Es tracta d'una ambiciosa iniciativa europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables
Redacció
11/06/2009

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha signat aquest dimecres a la Sala de Plens de l'ajuntament de Calella l'adhesió dels municipis del Masnou, Caldes d'Estrac, Fogars de la Selva i Arenys de Mar a l'anomenat Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia. El passat mes de febrer, els municipis maresmencs de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tiana, Cabrils, Cabrera de Mar i Mataró, ja van signar l'adhesió.

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit prop de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, prop de 90 són de la província de Barcelona (llegiu l'entrevista que Sostenible.cat va fer al diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, sobre aquest projecte).

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

--
Més informació:
Web de la Diputació de Barcelona sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Llistat de municipis de la província de Barcelona adherits al Pacte (PDF)
Versió oficial del Pacte dels Alcaldes/esses (PDF)
Web del Covenant of Mayors, de la Comissió Europea (en anglès)

Notícies relacionades a 'Sostenible.cat':
"Les grans polítiques ambientals acaben passant sempre pels ajuntaments", entrevista al diputat de Medi Ambient de la Diputacio, Joan Antoni Baron sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Més de 300 municipis de la Unió Europea signen a Brussel·les el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses
Més de 70 municipis de Barcelona s'han adherit ja al Pacte d'Alcaldes
La Diputació i la Comissió Europea signen un acord per estendre el Pacte d'Alcaldes
La Comissió Europea publica el text definitiu del Pacte dels AlcaldesMunicipis: 

Relacionats

Article

Segons les últimes xifres oficials, des del 2005 Vilassar de Dalt ha reduït un 25.7% les emissions de CO2 i el compromís actual és arribar al 30%, l'any 2020. Aquestes dades es fan públiques coincidint amb la celebració de la Setmana del clima i la 3a vaga pel clima, a la qual tots els grups polítics municipals van donar suport ahir sumant-se a una moció de suport a la jornada convocada pel moviment Fridays for future.

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Article
Exposició virtual


A l'exposició virtual Treballem per una energia sostenible t'exposem el paper de l’Ajuntament en el marc del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible. 

Butlletí