Quatre finalistes catalans al Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Font: Agència de Residus de Catalunya
21/03/2016 - 09:01

L’Ajuntament de Tiana, l’associació Nutrició sense Fronteres, l’empresa de càtering Campos Estela, de Rubí, i la Fira Internacional de Barcelona aconsegueixen situar-se en la fase final del premi, tots per projectes relacionats amb la prevenció de residus.

L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre les activitats organitzades durant la VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Tiana (Maresme), l’associació Nutrició sense Fronteres, l’empresa de càtering Campos Estela, de Rubí (Vallès Occidental), i la Fira Internacional de Barcelona han accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. D’aquesta manera, quatre dels 18 finalistes de tota Europa corresponen a projectes catalans. 

En la categoria “Administracions públiques”: l’Ajuntament de Tiana, per la campanya “A Tiana reduïm els residus”, pel conjunt d’accions orientades a promoure la desmaterialització i prevenció de residus en diferents sectors i públics en el marc del seu Pla Local de Prevenció.

En la categoria “Associacions”: l’ONG Nutrició Sense Fronteres, pel projecte “Barcelona comparteix el menjar”, que estableix un circuit de recollida dels sobrants d’àpats de 15 hotels i 17 empreses alimentàries de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a 16 entitats de distribució d’aliments a persones en situació de risc d’exclusió social abans d’ésser malbaratats.

En la categoria “Empresa”: La firma de Càtering Campos Estela, amb el projecte “Vespa & Vispa” per fomentar la desmaterialització usant bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants.

En la categoria “Altres”: Fira Internacional de Barcelona per la gestió del “Smart City Expo World Congress, towards 0 waste” amb una estratègia centrada en reduir la generació de residus, promoure la desmaterialització, reutilització i recollida selectiva de tots els elements emprats.

El veredicte del jurat, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic a Brussel·les el dia 11 de maig. 

El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives tenint en compte l’originalitat de la proposta; el caràcter innovador; l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals; la mobilització del públic objectiu i la durada. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) havia presentat sis candidatures d’entre les activitats organitzades durant la VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’esdeveniment es va celebrar el novembre a 33 regions, gràcies a la participació de 39 organitzadors i amb 12.035 activitats arreu d’Europa. A Catalunya es van organitzar 926 activitats promogudes per 176 entitats.

Aquesta és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2009, sota la coordinació de l’ARC i amb el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies de reducció de residus. Enguany, la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016 i el dia temàtic versarà sobre la prevenció en la generació d’envasos.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Ja disposa de bosses compostables als dispensadors per la recollida d’excrements de gossos.

El ple de novembre de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic.

La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

Acte
04/11/2019
Biblioteca can Baratau.
Article

Les últimes setmanes s'estan realitzant a Tiana una sèrie de diferents accions coordinades dins la campanya “Desbordes o aportes?” que preten conscienciar als veïns i veïnes que tenen comportaments incívics, de la problemàtica d’abocar bosses amb residus barrejats al costat dels contenidors dintre de les papereres del carrer.

Butlletí