Prova pilot a Badalona per incrementar la recollida selectiva a la platja

S'han instal·lat papereres de recollida selectiva d'envasos per provar la seva utilitat a la platja de l'Estació
Font: Aj. Badalona
14/07/2009 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona i la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han enllestit els detalls d'una prova pilot per a incrementar la recollida selectiva dels residus al litoral de la ciutat. La platja escollida és la de l'Estació, on s'han ubicat papereres de recollida selectiva d'envasos, a més de les de rebuig tradicionals.

Amb aquesta iniciativa, es pretén facilitar que els usuaris d'aquest espai deixin els residus en la part de la paperera que els correspongui en funció de la seva tipologia, fet que facilitaria la seva recollida de forma selectiva, amb el benefici ambiental que això suposa.

La prova pilot d'instal·lació de papereres de recollida selectiva respon a l'important volum de residus que es recull cada any en aquest espai. A la platja de Badalona es van recollir 104.000 kg de residus durant la temporada del 2008. D'aquests residus, quasi la meittat, 45.370 kg, provenien de la recollida manual, és a dir, bàsicament del buidat de les papereres. En un estudi de caracterització dels residus es va calcular que el 30% dels residus eren envasos.

La prova pilot permetrà, a més de possibilitar el reciclatge dels residus i potenciar-lo en un espai públic de la ciutat, comprovar l'eficàcia de la instal·lació d'un sistema que segrega els residus en el punt on es dipositen. La prova també permetrà definir amb molta més exactitud les característiques dels residus que els usuaris de la platja llencen a les papereres.

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, ha destacat que "amb aquesta prova pilot, Badalona és la única població de l'àrea metropolitana, a més de Barcelona, que disposa d'aquest sistema de recollida de residus a la seva platja". En aquest sentit, Rius ha volgut agrair especialment la col·laboració de la Mancomunitat, i ha demanat la implicació ciutadana per tal que usi correctament les papereres de recollida selectiva.

Els resultats de la prova pilot permetran determinar l'abast d'una possible implantació d'aquestes papereres a tot el litoral i a altres parts de la ciutat.

Municipis: 

Relacionats

Article

Reduir, reutilitzar i reciclar és la regla d'or per a una gestió més sostenible dels residus. En aquest vídeo l'Ajuntament de Reus ens explica les iniciacives municipals per aconseguir una millor gestió dels residus.

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Butlletí