Protegir un bosc vulnerable a Catalunya, a un click, amb Compensanatura.org

Font: Acció Natura
09/12/2013 - 00:00

A www.compensanatura.org, particulars i organitzacions poden salvaguardar espais naturals d'una superfície equivalent als m2 de sòl que ocupen amb els seus habitatges, les seves oficines, botigues o naus industrials. L'objectiu és preservar efectivament els paratges naturals més excepcionals del món, a la vegada que reduir la nostra petjada ecològica. Ara un nou projecte permet protegir un dels boscos vulnerables destacats com a madurs en l'Inventari de Boscos Singulars del CREAF.

Per a qui es passegi per les botigues The Disney Store o botigues Natura a l'Estat espanyol, o pels hotels MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL a Mèxic, potser l'interessarà saber que un paratge natural equivalent en superfície al sòl que estan trepitjant ha estat preservat per a les generacions presents i futures, gràcies a la implicació d'aquestes empreses a la iniciativa CompensaNatura.

Desprès d'una fase d'arrencada, on la iniciativa ha mobilitzat sobre tot a 19 organitzacions per la compra i amb això salvaguarda de 505.235 m2 de vida silvestre, CompensaNatura amplia el seu abast potencial, també a particulars, amb la posada en marxa de la seva plataforma online. Assolit l'objectiu de preservar un primer paratge natural excepcional a Mèxic, també afegeix dues zones prioritàries d'actuació, a l'Equador (selva tropical), i a Catalunya. Aquest darrer projecte es desenvolupa en relació a la compra i preservació d'un dels boscos vulnerables destacats com a madurs en l'Inventari de Boscos Singulars del CREAF.

Com funciona? Accedint a www.compensanatura.org, un curt promocional de 2 minuts a la capçalera ens dibuixa el plantejament general. A continuació, podem indicar els m2 que volem compensar i en quin projecte, en el que es planteja com una compensació única, mentre no variï la nostra superfície ocupada. Una vegada formalitzada la compensació (0,09€/m2 projecte a Equador, o 0,60€/m2 projecte a Catalunya), ens podem descarregar un certificat en format digital que acredita la implicació. A nivell particular, aquesta compensació també es pot canalitzar com un original regal per una altra persona.

A nivell d'organitzacions, la iniciativa ofereix oportunitats molt interessants d'emmarcar l'acció en les polítiques de responsabilitat corporativa i de gestió ambiental (especialment sota el sistema EMAS). Aquestes opcions són tractades en un apartat específic al web, que ofereix 5 arguments per implicar-s'hi com a organització, i detalla les que ja s'hi han sumat.

CompensaNatura és una iniciativa promoguda per l'ONG Acciónatura, que compta en aquesta fase de consolidació amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i el recolzament de 6 ONG que també treballen dia a dia per conservar i recuperar el nostre capital natural: Fundación Global Nature, ECODES, Fundación Félix Rodríguez de la Fuente, FAPAS, Fundación Internacional para la Restauración de Ecosistemas (FIRE) i World Land Trust.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Foto: CREAF179.45 KB

Relacionats

Butlletí