Prorrogat el pla de millora de la qualitat de l'aire de 40 municipis de l'àrea metropolitana

L'avaluació preliminar, tot i constatar una millora, indica que no s'assoliran els objectius establerts per l'any 2009
Font: 3cat24.cat
23/12/2009

El Govern de la Generalitat ha decretat prorrogar el pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. L'avaluació preliminar de la qualitat de l'aire, tot i constatar una millora, indica que no s'assoliran els objectius establerts per la Unió Europea per l'any 2009. A més, per raons tècniques i per la conjuntura econòmica no s'han pogut executar completament totes les mesures del pla. La situació econòmica actual ha afectat les inversions d'alguns organismes públics i privats amb obligacions dins el pla.

Més informació: Anunci d'informació pública de la pròrroga del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als municipis declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric (PDF)

Pla per a la millora de la qualitat de l'aire a la Regió Metropolitana de Barcelona

Relacionats

Notícia
L'Associació per a la Promoció del Transport Públic aplaudeix les noves tarifes

L’Autoritat del Transport Metropolità, formada per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha acordat abaixar els preus dels bitllets d’ús freqüent a partir del gener per potenciar l’ús intensiu del transport públic i fer que desplaçar-se diàriament en metro, autobús, tren i tramvia surti més bé de preu.
Article

Els resultats de recollida selectiva de residus a l'àrea metropolitana de Barcelona estan mostrant, durant el 2019, una millora en les xifres, després que l'any 2018 es revertís un estancament de gairebé una dècada. L'augment de la recollida selectiva de la fracció orgànica i del paper i cartró és clau en aquesta tendència.

Notícia

Pallejà disposa d’un nou carril bici que connecta el nucli amb el polígon industrial i l’estació de Ferrocarrils de Quatre Camins. La seva construcció ha estat possible gràcies al suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i forma part del Programa Metropolità de desenvolupament de la Bicivia, un projecte que vol comunicar i connectar els diferents municipis a través d’aquesta infraestructura.

Butlletí