Prop de 600 famílies pagaran més barat el rebut de les escombraries a Sant Vicenç de Montalt

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt
27/04/2016 - 09:38

581 domicilis de Sant Vicenç de Montalt pagaran més barat el rebut de la taxa d’escombraries d’enguany, en haver realitzat diverses visites al servei de deixalleria. D'altres també rebran bonificacions per compostage casolà.

Un cop analitzades les dades facilitades per les deixalleries mancomunades de les 3 Viles, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt es mostra satisfeta pels resultats assolits ja que un total de 900 llars santvicentines van fer ús de les deixalleries -fixa i mòbil- al llarg del 2015, la qual cosa representa que gairebé un 43% del número total d’habitatges del municipi van portar residus especials a aquests equipaments.

Després d’aplicar el barem que gradua les bonificacions segons els número de viatges realitzats per cada usuari, 581 domicilis del municipi pagaran més barat el rebut de la taxa d’escombraries d’enguany, en haver realitzat un mínim de 3 visites i un màxim de 15 durant l’any 2015.

Tanmateix, un total de 7 famílies també han obtingut descomptes d’entre 10 i 25 euros en el rebut d’escombraries per realitzar compostatge casolà de restes orgàniques i vegetals amb compostadors que l’Ajuntament cedeix de manera gratuïta a les persones interessades.

En quant a les bonificacions del 100% de la taxa a les quals s’hi podien acollir les persones que acreditessin que els ingressos familiars no superaven l’import del salari mínim interprofessional, són 3 els domicilis que han quedat exempts del pagament del rebut de la brossa.

Recordar que les deixalleries suposen l’últim esglaó en la participació dels ciutadans pel que fa a la correcta gestió d’aquells residus especials, com les pintures, els dissolvents, els mobles, les restes de poda o els electrodomèstics, que no es poden llençar als contenidors.

Per aquest motiu, incentivar l’ús de les deixalleries -mòbil i fixa- és una de les prioritats de la Regidoria de Medi Ambient, que s’ha marcat com a objectiu per aquest 2016, incrementar el número d’usuaris que fan ús d’aquests equipaments i també el número de visites per usuari.

Si encara no disposeu de la targeta gratuïta d’usuari de la deixalleria, només cal que us acosteu a recollir-la a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Notícia

Ha començat a operar la nova empresa concessionària del servei públic de recollida de residus urbans de Teià

Butlletí