Prop de 5.000 persones ja han accedit al Parc Natural del Montseny amb transport públic

Font: Mon Planeta

25/01/2019 - 11:03

Les tres línies de transport públic a Fontmartina i Santa Fe, des de Sant Celoni i Mosqueroles, han tingut una utilització mitjana diària de 157 passatgers

Un total de 4.595 usuaris han utilitzat les noves línies d’autobús per accedir al Parc Natural – Reserva de la Biosfera del Montseny des de la seva posada en servei el 12 d’octubre passat fins a 31 de desembre de 2018. En aquests dos mesos i mig de servei, les tres línies de transport públic que donen accés a punts centrals del Parc, com són Fontmartina i Santa Fe, des de Sant Celoni i Mosqueroles, han tingut una utilització mitjana diària de 157 passatgers. En total han estat 29 els dies que hi ha hagut aquest servei de transport públic, concentrats en caps de setmana i festius. El mes d’octubre, amb set dies de servei, hi ha hagut una mitjana diària de 230 usuaris, amb un total de 1.607 persones que han fet ús del servei de bus en un sentit o altre. El mes de novembre, amb 10 dies de servei, hi va haver una mitjana diària de 116 usuaris, amb un total de 2.162 viatgers, i el desembre, amb 12 dies de servei, van fer-ne ús un total de 826 viatgers amb una mitjana de 65 usuaris per dia.

Per línies, la més utilitzada és la que va del punt d’informació de Mosqueroles, a l’entrada del Parc, fins a Santa Fe, que ha estat utilitzada per 2.853 persones. Per la seva banda, la línia de Mosquerola fins a la zona de lleure de Fontmartina i que s’utilitza per arribar fins al turó de l’Home, ha estat utilitzada per 657 persones. La tercera línia, que surt de l’estació de Renfe de Sant Celoni fins a la zona d’aparcament i punt d’informació del Parc, a Mosqueroles, ha estat utilitzat per un total de 1.410 persones, amb una mitjana de 49 persones al dia. Com a dada significativa, és important ressaltar que en aquest període, un total de 341 persones han utilitzat el bitllet combinat de Renfe Tren + Bus Parc des de diferents punts de l’àmbit metropolità.

El servei de bus al Parc Natural del Montseny està gestionat per l’empresa Sagalés, concessionària de la línia, amb cinc expedicions diàries d’anada i tornada des de Sant Celoni a Mosqueroles, Fontmartina i Santa Fe, que s’amplien fins a nou serveis diaris els caps de setmana i festius de tardor, que és l’època de més afluència de visitants al Parc. El primer autobús surt de l’estació de Renfe de Sant Celoni a les 8.10 h del matí i el darrer de tornada surt de Santa Fe i Fontmartina a les 17.25 h. A l’estiu, la darrera sortida des dels dos punts del Parc s’amplia fins a les 19 h.

Els bitllets senzills tenen un preu de 2,20 euros. El bitllet combinat tren-bus per tal que els visitants puguin arribar a Sant Celoni amb el tren de rodalies de Renfe i allà agafar el servei de bus fins al parc, té un preu per anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 8,50 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre – Maçanet-Massanes, i de 13,30 euros des de qualsevol estació del tram Girona – Sils.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Acte
Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí