Primera trobada de famílies compostaires a Santpedor

El municipi participa amb aquesta acció en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Font: Aj. Santpedor
25/11/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Aquest dissabte 21 de novembre, l'ajuntament de Santpedor va organitzar una visita al Parc Ambiental de Bufalvent de Manresa amb l'objectiu de donar a conèixer on van a parar els residus municipals recollits amb el sistema porta a porta. Quaranta dos veïns del municipi van visitar les instal·lacions. La jornada va concloure amb la primera trobada de famílies compostaires de Santpedor.

El juliol del 2008, l'ajuntament va cedir 80 compostadors a les famílies per fer compostatge casolà voluntari. Passats aquests setze mesos, el consistori va organitzar aquesta trobada entre les famílies per fer un intercanvi d'experiències en el procés de compostatge (problemes d'olors, insectes, procedència del material estructurant, collita del compost madur, etc). Les famílies que van participar en l'activitat van portar fotografies del seu compostador i mostres del compost obtingut a partir del reciclatge de les restes orgàniques i vegetals generades a casa seva.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus
L'Agència de Residus de Catalunya organitza, amb 20 regions més de tot Europa, la primera Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 21 al 29 de novembre del 2009) amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació pública impulsant accions que demostrin com es poden prevenir els residus i canviar el comportament quotidià dels europeus.

Més informació: Especial sobre la prevenció de residus a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Acte
08/06/2020 - 17:00
Acte
26/05/2020
Manresa
Article

En la situació actual de crisi pel coronavirus, l’Ajuntament de Manresa considera essencial que no hi hagi cap persona ni família que no disposi d’aigua corrent a casa. Per aquest motiu, Aigües de Manresa ha començat la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris a les famílies vulnerables. Ja hi ha 23 casos detectats per Serveis Socials en què s’han instal·lat comptadors, i n’hi ha prop de 50 més que s’estan gestionant.

Butlletí