Primera trobada de famílies compostaires a Santpedor

El municipi participa amb aquesta acció en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Font: Aj. Santpedor
25/11/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Aquest dissabte 21 de novembre, l'ajuntament de Santpedor va organitzar una visita al Parc Ambiental de Bufalvent de Manresa amb l'objectiu de donar a conèixer on van a parar els residus municipals recollits amb el sistema porta a porta. Quaranta dos veïns del municipi van visitar les instal·lacions. La jornada va concloure amb la primera trobada de famílies compostaires de Santpedor.

El juliol del 2008, l'ajuntament va cedir 80 compostadors a les famílies per fer compostatge casolà voluntari. Passats aquests setze mesos, el consistori va organitzar aquesta trobada entre les famílies per fer un intercanvi d'experiències en el procés de compostatge (problemes d'olors, insectes, procedència del material estructurant, collita del compost madur, etc). Les famílies que van participar en l'activitat van portar fotografies del seu compostador i mostres del compost obtingut a partir del reciclatge de les restes orgàniques i vegetals generades a casa seva.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus
L'Agència de Residus de Catalunya organitza, amb 20 regions més de tot Europa, la primera Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 21 al 29 de novembre del 2009) amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació pública impulsant accions que demostrin com es poden prevenir els residus i canviar el comportament quotidià dels europeus.

Més informació: Especial sobre la prevenció de residus a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Notícia

A la trobada hi van assistir representants de ciutats europees i catalanes, per debatre estratègies i experiències en l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible fixats per l’Agenda 2030. Amb motiu d’aquesta jornada a la ciutat de Manresa, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha editat material de suport i productes de marxandatge amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització sobre l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans

Butlletí