Prevenció d’incendis amb el projecte Life Montserrat

14/06/2016 - 11:33

El Castell de Vacarisses va acollir una sessió informativa sobre el projecte Life Montserrat. Van assistir-hi els diversos agents implicats, a més dels alcaldes de la zona.

L’alcalde vacarissenc, Antoni Masana, va inaugurar la trobada amb una presentació de la iniciativa. Tot seguit, va intervenir el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, que va explicar l’objectiu de Life Montserrat, centrat en la prevenció d’incendis, sobretot mitjançant la neteja dels boscos amb la pastura d’animals. De la part més tècnica, en va informar Leire Miñambres, en representació de la Diputació i l’Associació de Propietaris Forestals (APFEM). I és que el projecte Life Montserrat està vinculat a propietaris privats, inclosos els ajuntaments de la zona que hi han volgut participar.

D’aquesta manera, permeten que les seves terres es netegin per prevenir incendis en indrets d’un alt valor natural i paisatgístic. A més a més, aquestes parts aclarides serviran per generar biomassa, una font d’energia renovable. Està previst que aquestes tasques de neteja comencin a la tardor i implicaran l’habilitació d’un corral al Mas Mimó i la contractació d’un pastor.

Per la seva banda, la Fundació Catalunya La Pedrera posarà en marxa un programa educatiu adreçat a difondre la importància de la prevenció d’incendis. Es preveu iniciar-lo l’any vinent.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Notícia
Aquests boscos reben més llum però menys aigua. Foto: CCBY Unsplash

Aquests boscos reben més llum però menys aigua. Foto: CCBY Unsplash

Un estudi que ha comptat amb la participació de Maurizio Mencuccini, professor d’investigació ICREA al CREAF, conclou que els arbres més petits de la selva de l’Amazones podrien esdevenir la base d’un nou bosc més resistent a la sequera. 

Notícia
Pla obert d'una zona de Llobera, al Solsonès, on es pot apreciar la tipologia de paisatge mosaic | ACN

Pla obert d'una zona de Llobera, al Solsonès, on es pot apreciar la tipologia de paisatge mosaic | ACN

El treball representa una valuosa eina per donar suport a la presa de decisions ben informades i basades en evidències en la gestió dels boscos mediterranis

Butlletí