Prevenció d’incendis amb el projecte Life Montserrat

14/06/2016 - 11:33

El Castell de Vacarisses va acollir una sessió informativa sobre el projecte Life Montserrat. Van assistir-hi els diversos agents implicats, a més dels alcaldes de la zona.

L’alcalde vacarissenc, Antoni Masana, va inaugurar la trobada amb una presentació de la iniciativa. Tot seguit, va intervenir el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, que va explicar l’objectiu de Life Montserrat, centrat en la prevenció d’incendis, sobretot mitjançant la neteja dels boscos amb la pastura d’animals. De la part més tècnica, en va informar Leire Miñambres, en representació de la Diputació i l’Associació de Propietaris Forestals (APFEM). I és que el projecte Life Montserrat està vinculat a propietaris privats, inclosos els ajuntaments de la zona que hi han volgut participar.

D’aquesta manera, permeten que les seves terres es netegin per prevenir incendis en indrets d’un alt valor natural i paisatgístic. A més a més, aquestes parts aclarides serviran per generar biomassa, una font d’energia renovable. Està previst que aquestes tasques de neteja comencin a la tardor i implicaran l’habilitació d’un corral al Mas Mimó i la contractació d’un pastor.

Per la seva banda, la Fundació Catalunya La Pedrera posarà en marxa un programa educatiu adreçat a difondre la importància de la prevenció d’incendis. Es preveu iniciar-lo l’any vinent.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Butlletí