Presentat el concurs per explotar diverses instal·lacions fotovoltàiques a Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
01/03/2011

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, el coordinador de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, i la regidora de Medi Ambient, Maria Carme Bassas, han donat a conèixer avui els detalls del concurs públic per a la construcció i explotació de plantes de producció d'energia fotovoltàica a les cobertes del pavelló poliesportiu i de les piscines municipals de Manlleu.

El concurs públic consisteix en cedir durant 25 anys la coberta de les piscines municipals i del pavelló poliesportiu a una empresa adjudicatària amb l'objectiu d'aprofitar el seu potencial com a superfícies generadores d'energia solar fotovoltàica. L'energia solar generada compensarà les emissions de tones de CO2 a l'atmosfera i a més, l'Ajuntament no s'haurà d'endeutar per afrontar les inversions i a canvi percebrà uns ingressos corresponents a la cessió.

Segons ha afirmat l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, «l'empresa adjudicatària serà la responsable de construir, explotar i mantenir les instal·lacions solars fotovoltàiques i també les cobertes d'ambdós edificis». Prat ha dit que les instal·lacions podrien estar construïdes en un any i ha manifestat la seva satisfacció per ser un dels primers ajuntaments de la província de Barcelona en dur a terme aquest acord.

Durant la presentació, el coordinador de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, ha explicat la contribució d'aquest projecte en la lluita local contra el canvi climàtic respecte els compromisos que ha adoptat l'Ajuntament de Manlleu en aquest àmbit davant la Comissió Europea, com a municipi adherit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses.

Per Vallespinós, «el paradigma energètic ha de canviar. Hem d'avançar en el model energètic, que ara depèn el 80 % del petroli i el gas. Hem d'aconseguir que no hi hagi aquesta dependència energètica».

Vallespinós ha explicat que aquest projecte s'emmarca en el programa ELENA (European Local Energy Assistance), finançat pel Banc Europeu d'Inversions (BEI) que permet a la Diputació de Barcelona dotar-se de l'assistència tècnica necessària que faciliti i impulsi la realització d'inversions en energies renovables i eficiència energètica en els municipis de la província.

Municipis: 

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí