Premiat un 'xiringuito' que funciona amb energia renovable, dissenyat per estudiants de la UPC

Font: UPC
09/11/2015

Un grup d'estudiants del màster en Ciències en Energies Renovables (MSc RENE - Renewable Energy) de KIC InnoEnergy, comunitat en la qual participa la UPC, han ideat un xiringuito que s'alimenta únicament amb energia solar fotovoltaica i microeòlica, que s'obtenen des del mateix lloc on està instal·lat. La iniciativa ha guanyat el primer premi del concurs EDPR University Challenge, adreçat als estudiants de les universitats espanyoles.

Inês Prates, Cyrille Dubois, Albert Graells, Alessia Accili i Agenes Beviz, estudiants del MSc RENE - Renewable Energy, dirigits pel professor Josep Bordonau, del Departament d'Enginyeria Electrònica de la UPC, han dissenyat un xiringuito per a la platja de Barcelona que funciona exclusivament amb l'energia renovable, incloent la solar fotovoltaica i la microeòlica, que s'obtenen des del mateix lloc on està instal·lat en cada moment.

Aquest disseny ha guanyat el primer premi del concurs EDPR University Challenge, adreçat als estudiants de les universitats espanyoles i convocat per l'empresa portuguesa EDPR, del sector de les energies renovables, amb la finalitat de fomentar la creativitat i la innovació, així com el coneixement en aquest àmbit.

El guardó està dotat amb 6.000 euros per als membres del grup i de 3.000 euros per al director del projecte, el professor Josep Bordonau. El projecte Xiringuito renovable ha resultat guanyador entre els 113 projectes universitaris presentats per alumnes de 53 facultats i escoles espanyoles.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí