Pintures menys contaminats per senyalitzar els carrers de Cardedeu

Font: Ajuntament de Cardedeu
22/04/2016 - 09:15

La pintura a l'aigua és més sostenible, és més segura per qui l'aplica, i té bons resultats de durabilitat i visibilitat.

L'Ajuntament de Cardedeu utilitzarà pintures a l'aigua per a la senyalització de vies urbanes, un tipus de producte que oferirà un estalvi d'emissions de CO2i de dissolvents nocius per l'aire. De moment es farà servir aquesta pintura per a la senyalització viària, però també s'aplicarà més endavant en els repintats dels edificis municipals, ja sigui a través de contractacions externes o per execució directa de la brigada.

La pintura, que es començarà a utilitzar d'aquí a unes setmanes, és acrílica aquosa blanca, i compleix amb la normativa europea i estatal. La pintura a l'aigua ha presentat molt bons resultats d'adhesió, durabilitat i visibilitat, factors importants per la prevenció d'accidents. Alhora encaixa amb els objectius de sostenibilitat i respecte de l'entorn ja que evita l'ús de pintures amb elements contaminats. També ofereix una major seguretat i protecció de la salut per als treballadors que la fan servir perquè no conté solvents perillosos, el seu maneig i emmagatzematge és més senzill, i la seva aplicació resulta menys perillosa.

Pels múltiples beneficis d'aquestes pintures, ja fa anys que s'estan utilitzant als Estats Units, Austràlia i països escandinaus amb àmplia diversitat de climes.

Amb gestos com aquest, l'Ajuntament de Cardedeu vol ser exemple i convidar als veïns i empreses del municipi a fer el mateix exercici i optar per aquests productes menys agressius pel medi ambient i la salut de les persones.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
EL nou equipament d'El Falgar | Griselda Escrigas

EL nou equipament d'El Falgar | Griselda Escrigas

L’Ajuntament planteja una fórmula público-privada per la gestió de l’espai situat al costat del Congost, a Llerona

Acte
27/05/2021 - 00:00
Davant de l’Ajuntament. Plaça de la Vila, 1. Sant Fost de Campsentelles
Notícia

Es pot accedir a tot un seguit de continguts educatius, recursos, vídeos i informacions sobre temes relacionats amb la prevenció de residus, l’alimentació saludable, el malbaratament i reaprofitament alimentari, o projectes d’educacióambiental com l’Hort de Can Borrell, el projecte Green Love sobre joves i ecologia o el projecte per fer Melmelada de taronges urbanes Santa Rosa, feta amb taronges de la ciutat i processada a l’Obrador de Gallecs.

Butlletí