Pineda de Mar col·loca una xarxa en el fons marí per tancar el pas a les meduses

La idea és crear una mena de "piscina marítima" on la gent es pugui banyar tranquil·lament
Redacció
24/03/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

La platja de Pineda de Mar està sent escenari d'una prova pilot a Catalunya contra la invasió estiuenca de meduses, que consistirà en la col·locació d'una gran xarxa ancorada al fons marí que evitarà el pas d'aquests animals marins a la zona de bany.

L'empresa Etramar SL, de Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona), especialista en treballs marítims, ha estat l'encarregada d'instal·lar aquesta xarxa d'uns 500 metres quadrats. Segons el responsable de l'empresa, Lluís Curía, la idea és crear una mena de "piscina marítima" on la gent es pugui banyar tranquil·lament sense por a les picades de les meduses. L'espai on s'ubicarà la xarxa estarà degudament senyalitzat amb boies a l'aigua i amb cartells a la sorra de la platja. Curía ha afegit que durant les properes setmanes continuaran les proves per comprovar quin és el tipus d'estructura de la xarxa que millor es pot instal·lar.

Una solució per la plaga
L'empresa defensa la seva proposta perquè "és curosa amb el medi ambient" i, en cas de comprovar la seva eficàcia, "podria utilitzar-se en altres platges contra les cada vegada més habituals plagues de meduses que afecten el litoral". Curía ha explicat que "es tracta de trobar solucions no agressives contra les meduses, però amb garantia suficient perquè els banyistes puguin accedir al mar sense temor a rebre una picada". Segons el responsable de l'empresa, amb aquesta xarxa està garantit un 95% de protecció als usuaris de la platja.

L'ajuntament de Pineda de Mar ha rebut amb satisfacció la proposta, i segons fonts municipals, està previst organitzar a mitjans d'abril una jornada sobre els nous sistemes de seguretat a les platges on es debatrà la utilitat d'aquesta "piscina marítima".

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/10/2022 - 00:00
Casal de cultura. Olesa de Montserrat
Article

La secció de parcs i jardins de l’ajuntament de Pineda de Mar ha començat la plantació i sembra d’espècies vegetals als escocells dels carrers de Pineda.

Acte
03/10/2022 - 00:00
Biblioteca popular de Mataró

Butlletí