Pineda de Mar aprova el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

Aquest pla respon a la necessitat de potenciar i articular una acció global per mitigar el canvi climàtic des del món local
Font: Aj. Pineda
28/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Pineda de Mar acaba d'aprovar en ple ordinari el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), amb l'adquisició d'una sèrie de compromisos per afavorir l'ús de les energies renovables. Aquest pla respon a la necessitat de potenciar i articular una acció global per mitigar el canvi climàtic des del món local, i neix fruit de l'adhesió del municipi al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una Europa amb energies sostenibles.

L'objectiu del PAES és haver reduït al 2020 com a mínim un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte a les de l'any 2005 en els àmbits en què l'ajuntament és competent, és a dir, les emissions derivades del consum energètic dels equipaments municipals, l'enllumenat públic i els semàfors, la flota de vehicles municipals, la flota de serveis de l'ajuntament externalitzats i el transport públic, la gestió i el tractament de residus i el cicle de l'aigua. A més, el PAES té previstos programes de sensibilització ambiental per a la població. 

Tots els signants del Pacte d'alcaldes i alcaldesses es van comprometre a elaborar en el seu municipi un pla d'acció per l'energia sostenible i que, en el cas de la província de Barcelona, s'ha realitzat amb la direcció i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Més informació: Especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Taula del Delta i la Baixa Tordera es va tornar a reunir el passat 18 de juliol a l'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar després d'1 any. La voluntat de la Taula de Treball és convertir-se en un ens jurídic, amb capacitat pròpia d'acció per ser una veritable força en la lluita per a la recuperació de l'equilibri de La Tordera i de defensa del territori.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio han posat en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. La campanya consisteix en informar a tots els bars, restaurants i hotels de la ciutat sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent i es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

Article

Les últimes setmanes s'estan realitzant a Tiana una sèrie de diferents accions coordinades dins la campanya “Desbordes o aportes?” que preten conscienciar als veïns i veïnes que tenen comportaments incívics, de la problemàtica d’abocar bosses amb residus barrejats al costat dels contenidors dintre de les papereres del carrer.

Butlletí