Pineda de Mar aprova el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

Aquest pla respon a la necessitat de potenciar i articular una acció global per mitigar el canvi climàtic des del món local
Font: Aj. Pineda
28/09/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Pineda de Mar acaba d'aprovar en ple ordinari el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), amb l'adquisició d'una sèrie de compromisos per afavorir l'ús de les energies renovables. Aquest pla respon a la necessitat de potenciar i articular una acció global per mitigar el canvi climàtic des del món local, i neix fruit de l'adhesió del municipi al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una Europa amb energies sostenibles.

L'objectiu del PAES és haver reduït al 2020 com a mínim un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte a les de l'any 2005 en els àmbits en què l'ajuntament és competent, és a dir, les emissions derivades del consum energètic dels equipaments municipals, l'enllumenat públic i els semàfors, la flota de vehicles municipals, la flota de serveis de l'ajuntament externalitzats i el transport públic, la gestió i el tractament de residus i el cicle de l'aigua. A més, el PAES té previstos programes de sensibilització ambiental per a la població. 

Tots els signants del Pacte d'alcaldes i alcaldesses es van comprometre a elaborar en el seu municipi un pla d'acció per l'energia sostenible i que, en el cas de la província de Barcelona, s'ha realitzat amb la direcció i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Més informació: Especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Maresme Circular impulsa dues biblioteques de les coses en dos instituts de la comarca, les primeres del país ubicades en centres educatius.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Notícia

Ha entrat en vigor l'Ordenança d'estalvi d'aigua d'Alella, una nova normativa que estableix mesures que caldrà aplicar a partir d'ara a les noves construccions i grans rehabilitacions per afavorir la protecció del medi ambient, el desenvolupament sostenibles i l'ús eficient i racional de l'aigua.

Butlletí