Piera amplia la recollida selectiva de l'orgànica a tots els barris

El municipi repartirà gratuïtament un cubell airejat de 10 litres de capacitat, un paquet de bosses compostables i una bosseta de compost
Font: Aj. Piera
07/09/2009 - 00:00

Des de l'any 2008 que es fa la recollida de la fracció orgànica al nucli de Piera i als barris de la Plana i Sant Jordi, amb uns bons resultats de qualitat. Segons informa el consistori, ara es fa un pas endavant i a finals del mes d'octubre els barris de Vallbonica, La Venta-Can Musarro, Bosc de l'àliga, Ca n'Aguilera, Can Martí, Can Mata, El Bedorc, Sant Jaume de Sesoliveres, La Fortesa, Can Canals, El Portell, Can Cairot, Can Bonastre, Can Creixell, La Grua, Can Claramunt, El Castell de la Ventosa, Can Bou i Can Mas també disposaran d'aquest servei de recollida selectiva.

Així doncs, amb la posada en marxa d'aquest nou servei, el 100% de la població del municipi de Piera tindrà a la seva disposició la possibilitat de separar les deixalles orgàniques. 

Amb la finalitat de donar a conèixer aquest nou sistema de recollida, el mes de setembre s'inicia la campanya de comunicació, d'una durada aproximada de dos mesos, i que consistirà, a la majoria dels barris, en la realització d'actuacions com ara sessions informatives, punts d'informació al carrer i en aquells barris més petits la visita dels informadors als domicilis. En tots els casos, i per facilitar la separació als veïns, es repartirà gratuïtament un cubell airejat de 10 litres de capacitat, un paquet de bosses compostables i una bosseta de compost. 

Amb tot, el que es vol és que el màxim nombre de veïns conegui i usi el sistema de recollida de les deixalles orgàniques per tal d'evitar que vagin a parar a l'abocador, i que es puguin aprofitar en forma de compost, fent així un pas més en el camí de gestionar de forma més sostenible els residus.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El subministrament elèctric del centre sanitari local estarà proveït per energia fotovoltaica

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat l’Oficina de Transformació Comunitària (OTC), el servei municipal destinat a la promoció i dinamització de Comunitats Energètiques i l’autoconsum compartit.

Butlletí