Pescadors sitgetans participen a la trobada Slow Fish en favor de la pesca sostenible

Font: Ajuntament de Sitges
10/05/2013 - 00:00

El patró major de la Confraria de Sitges, Toni Martínez, junt amb un altre jove pescador sitgetà, Oriol Serra, són els representants sitgetans a la trobada Slow Fish, que es fa a Gènova fins diumenge. Amb ells, també viatja una representant del Centre d'Estudis del Mar, l'ens que ha treballat conjuntament amb les barques sitgetanes per elaborar l'exposició "Pesca artesanal a Sitges", on es pot veure el dia a dia de la flota sitgetana. Precisament, aquesta exposició també es portarà fins a la reunió internacional Slow Fish.

El regidor de Medi Ambient, Ignasi Garrigó, ha destacat la importància de participar en aquest tipus de trobades per tal de donar seguiment al projecte de Pesca Artesanal amb que Sitges treballa des de ja fa temps. Amb tot, el regidor assenyala: "el que volem és potenciar la pesca artesanal i posar en valor els beneficis que genera, així com promoure algunes espècies que es capturen, però que no són prou apreciades".

La delegació sitgetana participa en tallers, taules de treball i xerrades per intercanviar experiències amb altres pescadors, restauradors i agents vinculats a la pesca sostenible a diferents països. La Confraria de Sitges vol posar en valor la feina artesanal i respectuosa amb el medi ambient que fan servir amb les seves embarcacions. Per això, buscaran al port antic de Gènova (seu de la trobada) exemples que els puguin il·lustrar per tirar endavant amb la seva feina. La complicitat amb altres pescadors que hagin viscut o estiguin vivint situacions similars, o la col·laboració amb restauradors que creguin en la responsabilitat d'optar per aquest tipus de pesca s'apunten com a possibles arguments que es poden trobar a Slow Fish.

Des de Slow Food del Garraf, Valentí Mongay, assegura que "el fet que pescadors sitgetans participin a Slow Fish és molt interessant, perquè segur que tornaran amb idees noves que els podran servir per tirar endavant els seus projectes de pesca sostenible".

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
02/08/2020 - 10:00
09/08/2020 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar, Sitges
Notícia
També es detecta Corriol camanegre a Cubelles

El Corriol petit (Charadrius dubius), un tipus d’ocell catalogat com a espècie protegida d'interès especial, ha nidificat per primera vegada a les dunes de la Platja de Les Botigues de Sitges durant el confinament.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Butlletí