Pescadors sitgetans participen a la trobada Slow Fish en favor de la pesca sostenible

Font: Ajuntament de Sitges
10/05/2013 - 00:00

El patró major de la Confraria de Sitges, Toni Martínez, junt amb un altre jove pescador sitgetà, Oriol Serra, són els representants sitgetans a la trobada Slow Fish, que es fa a Gènova fins diumenge. Amb ells, també viatja una representant del Centre d'Estudis del Mar, l'ens que ha treballat conjuntament amb les barques sitgetanes per elaborar l'exposició "Pesca artesanal a Sitges", on es pot veure el dia a dia de la flota sitgetana. Precisament, aquesta exposició també es portarà fins a la reunió internacional Slow Fish.

El regidor de Medi Ambient, Ignasi Garrigó, ha destacat la importància de participar en aquest tipus de trobades per tal de donar seguiment al projecte de Pesca Artesanal amb que Sitges treballa des de ja fa temps. Amb tot, el regidor assenyala: "el que volem és potenciar la pesca artesanal i posar en valor els beneficis que genera, així com promoure algunes espècies que es capturen, però que no són prou apreciades".

La delegació sitgetana participa en tallers, taules de treball i xerrades per intercanviar experiències amb altres pescadors, restauradors i agents vinculats a la pesca sostenible a diferents països. La Confraria de Sitges vol posar en valor la feina artesanal i respectuosa amb el medi ambient que fan servir amb les seves embarcacions. Per això, buscaran al port antic de Gènova (seu de la trobada) exemples que els puguin il·lustrar per tirar endavant amb la seva feina. La complicitat amb altres pescadors que hagin viscut o estiguin vivint situacions similars, o la col·laboració amb restauradors que creguin en la responsabilitat d'optar per aquest tipus de pesca s'apunten com a possibles arguments que es poden trobar a Slow Fish.

Des de Slow Food del Garraf, Valentí Mongay, assegura que "el fet que pescadors sitgetans participin a Slow Fish és molt interessant, perquè segur que tornaran amb idees noves que els podran servir per tirar endavant els seus projectes de pesca sostenible".

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí