Persones en atur adeqüen les zones verdes del Riu Ripoll a Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell
22/04/2016 - 10:09

Participants en programes d’ocupació de l’Ajuntament de Sabadell estan desenvolupant tasques de manteniment de jardineria a les terrasses de la Clota i àmbit de llera del Riu Ripoll.

Es tracta de 20 persones, en la majoria de casos provinents d’una situació atur de llarga durada i pertanyents a col·lectius amb greus dificultats per accedir al mercat de treball. La meitat d’aquestes persones són veïnes de la zona. En tots els casos disposen d’un contracte laboral del Vapor Llonch cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del Programa de Treball i formació de Renda Mínima d’Inserció i del denominat projecte Treball als Barris.

Tal com indica el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, “l’objectiu d’accions com aquestes que l’Ajuntament executa a través del Vapor Llonch és proporcionar a les persones participants, a més d’experiència laboral, les habilitats que facilitin la seva inserció laboral posterior al mercat ordinari desenvolupant a la vegada obres i serveis en benefici de la comunitat”.

Part del grup de jardineria hi treballa des de finals d’any i finalitzaran el contracte al juny i l’altra meitat ha començat aquest abril i hi seran fins a principis d’octubre. Actualment es troben al parc de la Clota de Can Puiggener i el treball que estan desenvolupant és la desbrossada de la prada, reperfilat de la planta arbustiva, apujada de brancatge dels arbres i poda de matollar. A l’àmbit de la llera, les feines es centraran a tallar la canya americana. Aquest lloc va ser durant molts anys un espai degradat, amb la construcció de nombroses barraques i amb funcions d'abocador. Segons el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, el propòsit de l’Ajuntament de Sabadell és “recuperar el Ripoll amb el sanejament de les zones degradades, millorar la biodiversitat i potenciar la funcionalitat connectora d’aquest àmbit. Aquesta és una tasca que necessita un gran esforç per part de tothom i amb la col·laboració d’aquest programa ocupacional es pretén millorar també aquest paisatge fluvial”.

Per a la recuperació de l’entorn natural del Ripoll també s’han desenvolupat tasques de construcció, pintura o neteja viària, entre altres, en els últims temps, amb persones participants en programes d’ocupació.

Contractació de persones en atur

Durant l’any 2016 es preveu superar la xifra de 485 persones usuàries en atur del Vapor Llonch com a participants en algun dels programes d’ocupació en les seves diferents modalitats. En aquests moments, ja s’han tancat els processos de selecció dels programes de formació i treball que es desenvoluparan durant la primera meitat de l’any 2016. Per a la resta de les convocatòries que puguin sorgir aquest any convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'allà d'on es deriven els usuaris al Vapor Llonch. Només algunes convocatòries es publiquen exclusivament a la borsa de treball en línia, sabadelletreball.cat.

El requisit fonamental per participar-hi és estar en situació d’atur. Però en funció de cada programa també hi ha uns condicionants d’edat i altres exigències. Cada convocatòria marca les característiques del perfil d’entrada.


 

Relacionats

Notícia

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell conformen el comitè impulsor del Primer Congrés de Qualitat de l'Aire - els dies 24 i 25 d'octubre -, que planteja les eines de gestió i normatives d’implantació per a una millora de la qualitat de l’aire de la societat. El 1er Congrés de l’Aire a nivell català que aplegarà uns 400 assistents amb 22 sessions i 95 ponents, i la presència solucions tecnològiques i expositors.

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Butlletí