Peralada ja té deixalleria

Font: Gencat

06/12/2010
El director dels Serveis Territorials del departament de Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos, acompanyat per l'alcalde de Peralada, Pere Torrent, ha inaugurat aquest 4 de desembre la deixalleria del municipi.

L'equipament és titularitat de l'Ajuntament de Peralada i donarà servei als seus 1.805 habitants. Es tracta d'una petita deixalleria on els contenidors per a recollir els residus s'organitzen en un únic nivell, al voltant d'una esplanada de circulació. Consta d'un espai per a la recollida de voluminosos, un magatzem per a la recollida de residus especials, un cobert i contenidors de 30 m3. L'Agència de Residus de Catalunya, mitjançant l'ordre d'ajuts destinats a la implantació de deixalleries, ha atorgat una subvenció de 76.155 euros per a la seva instal·lació.

Actualment, el servei de deixalleria ja no és només un complement als sistemes de recollida selectiva, sinó que ha esdevingut una peça clau en tot l'engranatge de la gestió de residus: ofereix un servei de qualitat, facilita la participació dels usuaris i millora els nivells de recuperació i reciclatge dels residus municipals (especialment d'aquells materials continguts en els residus voluminosos, d'aparells elèctrics i electrònics, oli de cuinar, fusta, restes de pintura, etc.). Així, la deixalleria és una instal·lació que permet assolir nivells més alts de recollida selectiva i que també pot prestar tasques de suport al servei municipal de recollida de residus. D'altra banda, és també una mostra del treball conjunt entre el Govern de la Generalitat i els ens locals catalans.

El model català de gestió de residus municipals es fonamenta en la prevenció dels residus i en la màxima recuperació de materials. A la comarca de l'Alt Empordà l'any 2009 es van recollir selectivament el 29,14% dels residus municipals generats, una dada que està per sota de la mitjana catalana, que es va situar en el 37,6% del total de residus municipals.

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Des de dissabte, 1 de febrer, els veïns ja poden fer fracció de residus orgànics de forma selectiva
Foto: Ajuntament de Garriguella

Foto: Ajuntament de Garriguella

Bàscara, Cabanes, el Far d'Empordà, Garriguella, l'Armentera, Llers, Pau, Peralada, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià es van adherir a la recollida comarcal i, alhora, a la campanya informativa pels veïns i veïnes, amb la qual, a cada llar, s'entrega un cubell airejat de 10 litres, un paquet de 30 bosses compostables, un tríptic informatiu sobre els residus orgànics i un imant sobre el reciclatge.

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí