Pedala contra el canvi climàtic

Els municipis adherits a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura encara estan a temps d'organitzar aquesta acció
Font: BACC
14/09/2009 - 00:00

Per tercer any consecutiu, el BACC "Bicicleta Club de Catalunya", amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza l'activitat Pedala contra el Canvi Climàtic dins del marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS). L'any 2008 hi van participar 70 municipis, i l'objectiu per aquest 2009 seria arribar a les 100 pedalades contra el canvi climàtic.

L'acció consisteix a fer una pedalada simultània a tot Catalunya el dia 27 de setembre, per sensibilitzar les persones vers l'ús de la bicicleta com a eina per a lluitar contra el canvi climàtic i fer entre tots que aquest dia simbòlic no produïm emissions. Al final de cada pedalada tindrà lloc una acció central en què es comunicarà l'estalvi de CO2 aconseguit a la població i a tot Catalunya, i s'animarà els participants a continuar fent ús de la bicicleta com a mitjà de transport per tal d'assolir una societat amb una mobilitat més sostenible. Aquí podeu veure l'audiovisual de l'edició 2008 (heu d'esperar una mica a que es carregui el vídeo).

Aquesta acció està oberta a tots els municipis i entitats de Catalunya formalment adherits a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2009. La convocatòria i l'organització seran a càrrec dels ajuntaments i/o entitats. El BACC, com a coordinadora de l'activitat, ofereix als ajuntaments i/o entitats assessoria tècnica, disseny, producció i distribució dels materials i un guió de l'activitat. La data fixada és el diumenge 27 de setembre, encara que és possible fer-la una setmana abans o després. En aquesta 3a edició mantindrem la dinàmica de funcionament de les edicions anteriors.

El BACC distribuirà els següents materials específics per a l'activitat:

1. Dorsals adhesius per als participants
2. Plafó amb les dades d'estalvi de CO2
3. Braçalets reflectors per a obsequiar els participants
4. Guió per a organitzar l'activitat
5. Guió amb propostes d'acció postpedalada

Més informació i adhesions a la pedalada: info@fundaciomobilitatsostenible.org, http://www.pedala.org/adhesio2009.html i al telèfon 932 700 862.

AdjuntMida
Image icon www.pedala.org7.14 KB

Relacionats

Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Article
El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament vol impulsar una ordenança que reguli el soroll i les vibracions. El document tindrà per objecte concretar els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania vers la contaminació acústica, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Les persones que vulguin fer les seves aportacions ho poden fer fins al 7 de març a través de la plataforma Participa Rubí.

Article

Els i les joves participants al Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent han consensuat, després de mesos de treball, tres demandes que tenen la protecció del medi ambient com a tema central. La iniciativa permet als i les joves exercir els seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes de Barcelona i presentar propostes als plens municipals de districte i de ciutat.

Butlletí