Parets del Vallès promou la campanya 'Ecomerç: comerços respectuosos amb el medi ambient'

La campanya pretén minimitzar els residus i reduir els consums d'aigua i energia
Font: Aj. Parets
13/08/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Ecomerç: comerços respectuosos amb el medi ambient és el nom de la nova campanya promoguda per l'ajuntament de Parets del Vallès, un projecte que pretén millorar la gestió ambiental dels comerços del municipi especialment pel que fa a la minimització i la gestió dels residus. Altres línies d'actuació estan destinades a reduir els consums d'aigua i d'energia.

L'actuació s'inclou en el conjunt de mesures que el consistori duu a terme per a la prevenció i la reducció de residus, amb especial incidència en el sector del comerç. Actualment, les regidories de Medi Ambient i de Comerç continuen treballant conjuntament amb les associacions de botiguers i amb els comerciants no associats per fomentar l'ús de cabassos, bosses reutilitzables i bosses biodegradables que promoguin les bones pràctiques ambientals entre el teixit comercial paretà. 

Municipis: 

Relacionats

Article

Les actuacions contemplen la preservació natural de l’ecosistema amb la supervisió dels tècnics municipals, Martí i Franch redactor del projecte, el Consorci del Besòs i l’ACA.

Article

La Marató RE-M de l’Energia és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a actuacions per lluitar contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica. En el camí d’una transició energètica que demana la implicació dels ciutadans, la Marató ens permet visualitzar, de forma lúdica, com podem intervenir ens els consums i les emissions modificant els nostres hàbits.

Article

L’ordenança persegueix tres objectius: aconseguir que el medi ambient sigui de qualitat reduint les emissions de components que puguin molestar a les persones; garantir el dret a les persones a gaudir d'un medi ambient adient; i eliminar les molèsties produïdes per les olors.

Butlletí