Pallejà aposta per la biomassa com a combustible per les calderes de les escoles

08/04/2021 - 17:50
Comença la instal•lació de la caldera de biomassa que permetrà tenir energia sostenible amb biomassa de les muntanyes.

Comença la instal•lació de la caldera de biomassa que permetrà tenir energia sostenible amb biomassa de les muntanyes.

L'ús de biomassa forestal com a combustible és una de les eines que permet mitigar el canvi climàtic, ja que la biomassa és considerada com a energia renovable.

En contra del que succeeix amb els combustibles fòssils, que han trigat milions d'anys en formar-se, la biomassa procedent de la gestió forestal sostenible permet la recuperació i la regeneració del bosc en un temps assimilable. Per tant, les emissions procedents de les calderes de biomassa no computen com a emissions de gasos causants del canvi climàtic.

També existeixen altres beneficis, la gestió forestal permet reduir el risc d'incendis forestals, tan present a casa nostra, ajuda a recuperar un sector primari que necessita rebre un impuls, proporciona nous llocs de treball (beneficis socials), i redueix la dependència del país de recursos fòssils que provenen de països molt llunyans i amb inestabilitat permanent (aquí entra tota la geoestratègia en l'àmbit mundial).

Pel que fa a la caldera de l'escola Àngel Guimerà, es tracta d'un projecte que es va poder redactar el 2016 de la mà de la Diputació de Barcelona i que per executar-lo s'està duent a terme dins del programa PSG de l'AMB (75% dels cost assumit per l'AMB i 25% per l'Ajuntament).

És una caldera de 100 kW que consumirà estella forestal. L'objectiu és que aquesta estella sigui de la màxima proximitat possible, ja sigui del mateix municipi o de la resta de municipis que conformem les Muntanyes del Baix.

Actualment estan treballant per poder establir un sistema conjunt d'aprofitament, gestió i distribució de la biomassa, aprofitant instal·lacions existents i generant sinergies entre els municipis, Consell Comarcal i el Clúster de la Bioenergia.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Notícia

El document preveu les accions que el consistori ha d’aplicar fins al 2030 per afrontar la crisi climàtica.

Notícia

Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.

Butlletí