Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat estudien mancomunar el servei de recollida de residus

Font: Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans

14/01/2019 - 11:26

El passat 4 d’octubre, els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat i representants del Consorci de Residus del Vallès Occidental es van reunir per continuar estudiant com mancomunar el servei de recollida de residus. Segons l’estudi de viabilitat encarregat pel Consorci, a petició dels tres consistoris, mancomunar aquest servei suposaria un estalvi de 25.000 € per a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. A més, permetria equiparar els salaris del personal de neteja viària dels tres municipis, prenent com a referència el més alt que, actualment, correspon als treballadors/es de Polinyà. D’aquesta manera, es podria donar resposta a les reivindicacions laborals històriques del personal de neteja viària sense que suposés un cost addicional per a l’Ajuntament i, conseqüentment, els veïns i veïnes.

Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, ha celebrat aquest principi d’acord entre els tres ajuntaments, ja que era un canvi de gestió que sempre s’havia defensat des del consistori palauenc. La regidora ha parlat dels beneficis que comporta aprofundir en el concepte d’economies d’escala: “El contracte de recollida de residus és un dels més importants, econòmicament, per a l’Ajuntament, i el fet de mancomunar ens permetrà invertir l’estalvi en millores en el servei i en les condicions laborals dels treballadors/es”.

La regidora ja ha realitzat dues reunions amb els grups de l’oposició per tal d’exposar les conclusions de l’estudi de viabilitat i resoldre tots els dubtes que es pugin presentar. Pròximament, es tornaran a reunir, aquesta vegada per conèixer de primera mà altres experiències a l’hora de mancomunar serveis. “El reciclatge no depèn de colors i l’objectiu és arribar al màxim consens possible perquè, entre tots, puguem definir millores en el servei”, explica Fernández. 

Properes passes
Mancomunar el servei de recollida de residus és fruit d’un llarg treball que va iniciar-se a principis d’aquest any. Si el canvi de gestió es fa efectiu, el Consorci serà el titular del servei. A Palau-solità i Plegamans, es mancomunarà el servei de recollida porta a porta, dels contenidors de recollida selectiva i de voluminosos i de restes vegetals.

Els tres municipis van signar un conveni per encarregar al Consorci l’elaboració de l’estudi de viabilitat. Ara, se n’està fent la revisió i els tres ajuntaments començaran a treballar en l’encomana de gestió del servei al Consorci. Es preveu que aquesta pugui estar llesta abans del canvi de legislatura i, un cop sigui aprovada pels plenaris dels tres ajuntaments, s’obri el concurs públic per licitar el servei. El personal de Procedimientos de Aseo Urbano PAU, SA. que presta el servei actualment seria subrogat a l’empresa adjudicatària de la nova licitació. Al Ple municipal del més de setembre es va aprovar una pròrroga del contracte amb aquesta empresa, que també inclou la gestió de la Deixalleria i la neteja viària, de 6 mesos inicials, prorrogable per 6 mesos més, a partir d’aquest mes de desembre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
S'ofereix voluntàriament amb un 10% de descompte en la taxa d’escombraries

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat, amb un punt informatiu al Mercat Setmanal, la nova campanya de reciclatge “Jo reciclo, jo estalvio”. L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta.

Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Butlletí