Palau-solità i Plegamans disposa d’un agent cívic per informar sobre la recollida selectiva de residus

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

16/07/2020 - 12:11

Des del passat 1 de juliol Palau-solità i Plegamans disposa d’una persona que realitza tasques d’agent cívic i educador ambiental per informar sobre la recollida selectiva de residus, tant a la població com als comerços. El seu horari habitual és de 9 a 14 hores.

La seva funció principal és resoldre dubtes i informar sobre el funcionament de la recollida selectiva, del sistema de recollida porta a porta, la recollida de voluminosos i restes vegetals a domicili, sobre la deixalleria i la funció de les àrees d’emergència. A més, també fa el seguiment i control del servei de recollida i neteja d’aquestes àrees.

L’agent cívic també vetlla per la promoció del civisme i prevenir els comportaments que perjudiquen l’espai públic. Un dels principals objectius és buscar la conscienciació per a una bona convivència i advertir a la ciutadania davant de conductes incíviques.

A més, realitzarà visites a habitatges plurifamiliars on es detecti que no s’està separant bé els residus i l’orgànica, als habitatges on hagin deixat saques de recollida de restes vegetals al carrer sense tenir concertat un dia de recollida o aquells que fa temps que tenen una saca sense haver demanat la recollida.

Alhora també farà inspeccions a ubicacions on diàriament es troben bosses abandonades al voltant dels contenidors de paper, vidre i envasos.  I recordar les normes d’ús de les àrees d’emergència que només s’han d’utilitzar per part de particulars i quan no es poden acollir a l’horari de la recollida porta a porta.

La persona informadora anirà amb una armilla identificativa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i portarà material informatiu per repartir.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: Radio Capital

Foto: Radio Capital

El Consell dels Joves decideix realitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges. Aquesta va ser la proposta més votada el passat més de febrer. La intenció és fer aquesta neteja de platges un cop acabada la temporada d’estiu. La Jornada estarà coordinada per les àrees de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, dins d’unes Jornades de Medi Ambient de conscienciació que englobarà altres accions.

Notícia

Breda incorpora un agent ambiental, una figura amb la funció de col·laborar amb els serveis municipals relacionats amb la recollida porta a porta i la gestió dels residus. Aquest agent forma part de la xarxa de vigilància ambiental creada pel Consell Comarcal de la Selva amb l’objectiu de donar suport i millorar l’ús i el funcionament dels serveis mediambientals que gestiona l’ens comarcal.

Notícia

El passat 8 i 9 de febrer, el municipi de Deltebre ha celebrat dues sessions matinals de neteja de les platges del municipi. En total, han estat més de 500 les persones que de manera desinteressada han participat i han permès recollir al voltant de 300 sacs (3.000kg) amb residus de les platges com a conseqüència del pas del temporal Glòria per Deltebre.

Butlletí