Palau-solità i Plegamans busca voluntaris per reduir el consum energètic a casa seva

Un comptador intel·ligent analitzarà la despesa energètica a temps real
Font: Aj. Palau-solità Plegamans
30/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Conèixer el consum elèctric i detectar com reduir-lo és l'objectiu de la prova pilot que ha posat en marxa la regidoria de Gestió Ambiental de l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Els responsables de la regidoria de Gestió Ambiental proposen als ciutadans de Palau-solità i Plegamans participar en una prova pilot basada en la instal·lació d'un Comptador Instantani d'Electricitat (CIE) a les llars de les persones voluntàries. Al llarg de cinc mesos, (de març a juliol de 2010) aquest comptador analitzarà la despesa energètica de la llar a temps real. 

El CIE promogut per l'empresa Efergy, permet fer un seguiment diari, setmanal i mensual sobre el consum energètic, calculant el cost econòmic a la vegada que mostra la quantitat de kg de CO2 emès a l'atmosfera. Així, l'aparell identifica l'energia que s'està malbaratant, localitza les àrees de casa on es pot reduir el consum i confirma que les mesures d'estalvi adoptades són efectives. 

El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa, considera que aquesta prova és important perquè "tota la família prengui consciència sobre els problemes ambientals vinculats a l'ús de l'energia i el canvi climàtic, a la vegada que crea un debat constructiu a la llar". 

Més informació sobre aquesta iniciativa 

Relacionats

Notícia

La zona dels horts municipals de Boada Vell consta de 75 parcel·les destinades a particulars. Des del setembre de 2015 s’han anat fent diferents convocatòries públiques per adjudicar-les. Encara queden 8 parcel·les, a les quals s’hi podrà optar a la convocatòria que es preveu publicar pel pròxim mes de març.

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Notícia

Des del passat 1 de juliol Palau-solità i Plegamans disposa d’una persona que realitza tasques d’agent cívic i educador ambiental per informar sobre la recollida selectiva de residus, tant a la població com als comerços. El seu horari habitual és de 9 a 14 hores.

Butlletí