Palau-solità i Plegamans busca voluntaris per reduir el consum energètic a casa seva

Un comptador intel·ligent analitzarà la despesa energètica a temps real
Font: Aj. Palau-solità Plegamans
30/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Conèixer el consum elèctric i detectar com reduir-lo és l'objectiu de la prova pilot que ha posat en marxa la regidoria de Gestió Ambiental de l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Els responsables de la regidoria de Gestió Ambiental proposen als ciutadans de Palau-solità i Plegamans participar en una prova pilot basada en la instal·lació d'un Comptador Instantani d'Electricitat (CIE) a les llars de les persones voluntàries. Al llarg de cinc mesos, (de març a juliol de 2010) aquest comptador analitzarà la despesa energètica de la llar a temps real. 

El CIE promogut per l'empresa Efergy, permet fer un seguiment diari, setmanal i mensual sobre el consum energètic, calculant el cost econòmic a la vegada que mostra la quantitat de kg de CO2 emès a l'atmosfera. Així, l'aparell identifica l'energia que s'està malbaratant, localitza les àrees de casa on es pot reduir el consum i confirma que les mesures d'estalvi adoptades són efectives. 

El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa, considera que aquesta prova és important perquè "tota la família prengui consciència sobre els problemes ambientals vinculats a l'ús de l'energia i el canvi climàtic, a la vegada que crea un debat constructiu a la llar". 

Més informació sobre aquesta iniciativa 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha renovat recentment una part de l'enllumenat públic dels barris de Can Cladellas, Can Maiol, Can Llonch i Sant Genís. L’actuació als diferents barris ha estat canviar part de l’enllumenat públic antic per nous fanals LED, el consum elèctric dels quals és un 5% menor respecte a les làmpades de vapor de sodi -considerades també de baix consum-. Aquesta actuació aconsegueix que el 34% dels punts de llum de Palau-solità i Plegamans sigui de LED.

Notícia
S'ofereix voluntàriament amb un 10% de descompte en la taxa d’escombraries

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat, amb un punt informatiu al Mercat Setmanal, la nova campanya de reciclatge “Jo reciclo, jo estalvio”. L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta.

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Butlletí