Palau recull receptes de cuina per l'aprofitament alimentari

23/02/2013 - 00:00
Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa maria de Palautordera s'ha endegat una campanya de consells i recomanacions per no llençar menjar a la brossa

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, mitjançant l'Àrea de Medi Ambient ha impulsat la iniciativa de fer un recull de propostes de receptes de cuina o d'idees per fer cuina d'aprofitament i beneficiar-se al màxim de les sobralles dels aliments. La intenció és poder-les editar per donar-les a conèixer a tothom.

La idea ha sorgit després de la campanya solidària "El Gran Recapte", que es va fer aquest novembre passat, i lligat a l'aprofitament de recursos i prevenció de residus. Amb l'objectiu de col·laborar a rebaixar la xifra mitjana de 179 quilos d'aliments per persona i any que es llença a la UE, des de l'Ajuntament de Palau es recomana que abans d'anar a comprar es faci una llista per estalviar-nos els aliments que no es consumiran, pensar en el menú setmanal, cuinar les raccions justes per evitar que sobri menjar i es faci malbé o, entre d'altres consideracions, mirar les dates de caducitat perquè els aliments no acabin a la brossa.

Amb tots aquestsa condicionants, s'anima a fer cuina d'aprofitament i donar sortida a ingredients que estan a punt de fer-se malbé, com ara la fruita molt madura o les restes de menjar d'altres àpats. Tothom qui vulgui participar a la iniciativa pot enviar la recepta a agenda21@smpalautordera.cat

Relacionats

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí