Palamós valora implantar contenidors intel·ligents o la recollida selectiva porta a porta

27/04/2021 - 13:02

Contenidors intel·ligents amb accés electrònic restringit, o recollida selectiva de residus porta a porta. Aquestes són les dues opcions que té damunt la taula l'Ajuntament de Palamós de cara a incrementar la recollida separada de deixalles i acostar-se a l'objectiu d'un 60 per cent de selectiva l'any 2030. L'Ajuntament sostè que amb el sistema actual no és possible passar del 50 per cent i que cal trobar alternatives.

L'any passat Palamós va recollir separadament 5.946 tones de residus. Això és un 9'5 per cent menys que les 6.567 tones recollides l'any 2019. També cau una mica el percentatge de reciclatge en relació al global dels residus, que fa dos anys va ser del 48'4 per cent, i aquest 2020 passat s'ha quedat en un 46'3. El municipi havia acumulat un increment sostingut del percentatge de selectiva, que ara s'ha frenat a causa de la pandèmia, segons valora l'Ajuntament.

El Consistori ja fa anys que reitera que amb el sistema de contenidors que s'utilitza en l'actualitat no es podrà passar del 50 per cent de recollida separada. L'any que ve s'acaba el contracte de concessió del servei i se n'ha d'aprovar un de nou. L'Àrea de Medi Ambient ha encarregat un informe a una empresa especialitzada, on es planteja una doble opció. Canviar el sistema actual per un de contenidors intel·ligents, que cada usuari pot obrir amb una targeta magnètica o un dispositiu mòbil, o bé per la recollida selectiva porta a porta. Xavier Lloveras és el regidor d'aquesta àrea.


Palamós ja aplica des de fa anys la recollida porta a porta, però únicament per a grans productors com ara bars, restaurants o botigues. Caldria veure com es traslladaria el model a l'àmbit domèstic i si seria possible fer-ho en tot el territori municipal.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
10/05/2021 - 00:00
Centre Cultural Besòs. Josep Tarradellas, s/n. Sant Adrià del Besòs
Acte
11/05/2021 - 00:00
Sala d'Exposicions de la Masia Can Figueres. Carrer Eugeni d’Ors, 39 Gualba
Notícia

Cornellà de Llobregat és un dels municipis de la zona metropolitana que menys residus genera, però també és un dels que menys recicla. El 2020, Cornellà va generar 35.665 tones de residus urbans. Per a complir els objectius mediambientals fixats per la Unió Europea, reciclar el 55% de tots els residus municipals al 2025 i el 60% el 2030, cal el compromís de tota la ciutadania.

Butlletí