Organitzacions ecologistes suspenen la política ambiental del govern espanyol

Font: Mon Sostenible
12/07/2011
A 300 dies pel final de la legislatura, Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEO/BirdLife i WWF han presentat un informe d'avaluació de la política ambiental del govern espanyol. La conclusió general de l'informe -que aborda qüestions com la gestió de la biodiversitat, el canvi climàtic, l'energia, l'agricultura, els residus, l'economia, o la contaminació de la terra, el mar i l'aire- és "la manca de sostenibilitat en l'agenda política del Govern". En aquest sentit, l'informe elaborat per les organitzacions ecologistes denuncia un estancament de la política ambiental a Espanya.

L'informe "El Planeta pot esperar" presentat en roda de premsa (Madrid, 11-7-2011) per les organitzacions ecologistes Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEU/*BirdLife i WWF "suspèn" el Govern espanyol en polítiques ambientals en general i específicament en temes d'energia - per la continuïtat de les nuclears -, en la gestió de residus i en qüestions de mobilitat i transport, i en la gestió de l'aigua, per la creació "indiscriminada" d'embassaments. Pel que fa a la contaminació de l'aire, el coordinador d'Ecologistes en Acció, Luis González Reyes, va denunciar que "el 80% de la població espanyola respira aire contaminat", i referint-se al Pla de Qualitat de l'Aire, va afegir que tot i que es tracta d'una mesura encertada, "arriba massa tard". González Reyes va criticar que Espanya dediqui només 325 milions a medi ambient, en contraposició als 13.600 milions d'euros que es dediquen a infraestructures. En aquest sentit, va recordar que Espanya és "el país d'Europa amb més quilòmetres d'autopistes i autovies".

La directora executiva de Greenpeace, Mirin Gutiérrez, va denunciar la manca de suport i d'accions de suport a les energies renovables per part del govern i va demanar la paralització d'iniciatives que fomentin l'ús del carbó, com les de captura de CO2 ja que afavoreix el sistema actual.

Responsables d'Amics de la Terra es van referir a la tramitació de la nova Llei de Residus, que estudia la implantació de Sistemes de Dipòsit, Devolució i Tornada i va criticar que no s'hagi acabat encara amb processos com la incineració i la distribució de bosses de plàstic.

Per la seva banda, el secretari general del WWF, Juan Carlos de l'Olmo, va lamentar que encara no s'hagi prohibit el cultiu dels transgènics, tot i que espera que es pugui aconseguir abans que acabi la legislatura.

Relacionats

Butlletí