Olot acollirà el Volcandpark

Se celebrarà el maig de 2012 i tindrà com a seu Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Redacció
07/08/2011
Intercanviar experiències de gestió, difusió educació i geoturisme en un territori volcànic protegit és el principal objectiu del Volcandpark, 1r Congrés Internacional sobre Gestió i Divulgació de Paisatges Volcànics Protegits, que tindrà lloc del 21 al 25 de maig de 2012 a Olot, ciutat enclavada dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El congrés, de nova creació, pretén ser un fòrum de debat i pensament que lligui el coneixement de la vulcanologia amb la gestió del territori i la seva divulgació entre persones que treballen en aquests espais volcànics protegits, com parcs nacionals, parcs naturals, reserves naturals, etc.

Els promotors d'aquest esdeveniment són el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural/Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l'Ajuntament d'Olot l'Institut Jaume Almera del Consell Superior d'Investigacions Científiques i  l'Institut Geològic de Catalunya. A més, el Volcandpark compta amb l'aval científic de l'associació internacional IAVCEI, que compta amb més de 700 membres a tot el món i es dedica a la recerca en vulcanologia, la mitigació dels desastres volcànics i la recerca en altres disciplines com la geoquímica o la geocronologia.

El congrés es dirigeix a científics i comunitat universitària que treballin en projectes de recerca i vulguin comunicar o divulgar les seves dades; a tècnics i gestors de parcs naturals, reserves i parcs nacionals; a educadors, intèrprets i guies de zones volcàniques; a professors d'educació que en els seus currículums imparteixin el vulcanisme; a professionals i empreses que es dediquen a la conservació del patrimoni geològic; a estudiants d'espais volcànics protegits; i a professionals que treballen en el camp del geoturisme en zones volcàniques.

Ja s'han obert les inscripcions al Volcandpark i es poden fer a través en línia a través de la pàgina web http://www.volcandpark1.com. Les tarifes d'inscripció varien entre els 175 € i els 425 € segons la modalitat (general o estudiant/a l'atur) i el període en què es duu a terme (abans del febrer de 2012 o després).

L'any del congrés va ser escollit amb cura, ja que el 2012 se celebra el 20è aniversari de la Cimera de Rio, quan per primera vegada la mirada pública es va parar en els problemes socioambientals i els seus efectes en l'economia i la societat. Aquest mateix any el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa celebra el seu 30è aniversari, després que l'any 1982 i gràcies a la mobilització de diferents sectors de la societat, el Parlament català n'aprovés la creació.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant la jornada es va realitzar un cens d’aus de primavera juntament amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), la responsable de biodiversitat del Grup Agbar presentà el Pla d’Acció de Biodiversitat a les EDAR de la Garrotxa i tècnics del SIGMA explicaren l’estat ecològic dels rius de la comarca.

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia
El Consell Comarcal de La Garrotxa va decidir canviar el sistema de recollida dels municipis de la comarca. Tot i que es podia adoptar el porta a porta, la gran majoria de pobles garrotxins escolliran la instal·lació del sistema de contenidors tancats, que només s’obriran amb targeta identificativa.

Butlletí