Olesa posa en marxa el darrer bloc de la campanya de convivència i medi ambient: “Olesa entre tots més sostenible”

20/12/2016 - 16:29

L'objectiu és posar èmfasi en la necessitat de millorar el reciclatge de residus domèstics. Des de mitjans de 2016, l’Ajuntament d’Olesa manté en marxa una campanya de convivència i medi ambient sota el nom "Olesa entre tots més nostra. Per una Olesa de tots i per a tots".

La campanya consisteix ja des dels seus inicis en desenvolupar diferents blocs o eixos de treball, que de forma general, volen incidir en la necessitat de reduïr la contaminació acústica (sorolls), millorar la mobilitat al municipi (circulació i aparcament de vehicles), també la neteja i manteniment de l'espai públic, i finalment el foment  del reciclatge de residus.

La campanya de civisme començava pròpiament a finals del mes de juliol amb el desplegament del primer bloc "Olesa entre tots més tranquil·la", i on s’incloïen accions per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de conciliar l'esbarjo i l'oci nocturn amb el descans dels veïns i veïnes. Aquest primer eix es treballava fins el 21 de setembre quan es presentava públicament la campanya i alhora es donava el tret de sortida al bloc dedicat a la mobilitat, coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible, i amb el que l’Ajuntament d’Olesa buscava sensibilitzar la ciutadania també sobre els camins segurs i l’aparcament de vehicles.

De l’1 al 30 de novembre agafava el relleu l’eix dedicat a incidir en la millora de la neteja de l’espai públic, i la corresponsabilitat entre Ajuntament i ciutadania pel correcte compliment d’aquest objectiu. Així, amb el nom “Olesa entre tots més neta” l’Ajuntament feia una crida a per uns espais públics més nets d’excrements i miccions, de xicles, de burilles i d’altres elements que embruten l’espai públic.I ara finalitzat aquest eix, es treballa i és visible ja pel poble el darrer dels previstos en la campanya. El batejat amb el nom de “Olesa entre tots més sostenible”. Que vol concienciar a la ciutadania sobre el reciclatge, la necessitat del seu foment i per tant també d’una correcte gestió dels residus domèstics.      

Més enllà doncs de la campanya d’informació i sensibilització, paral·lelament, l’Ajuntament d’Olesa treballa en la millora del servei de recollida, just ara que ha entrat en servei el nou contracte. Així, ja s’ha implantat un porta a porta als comerços per millorar la recollida de cartorns, i properament, al més de març es substituirán tots els contenidors i se n’augmentarà el nombre que hi ha als carrers d’Olesa.També està previst que aquest mes de desembre arribarà la nova maquinària de neteja viària.  Pel que fa al reciclatge, des de Medi Ambient s'ha informat que enguany es percep millora en les dades respecte el 2015. 


                      

Relacionats

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Article

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Butlletí