Olesa de Montserrat vol apostar pel vehicle elèctric

18/01/2017 - 09:26

Els tècnics municipals han provat diferents models de cotxes elèctrics amb l'objectiu d'adquirir un vehicle per a la Brigada d'Obres i Serveis. Serà el primer pas per a la progressiva renovació de la flota municipal a través de vehicles que utilitzin energia o carburants no contaminants.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat apostarà pel vehicle elèctric i, el primer pas, serà adquirir-ne un per a la Brigada d'Obres i Serveis amb l'objectiu de fer una progressiva renovació de la flota municipal. Amb aquest objectiu, tècnics municipals han provat diferents models de vehicles elèctrics, cedits per l'empresa Renault. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Olesa també es vol avançar a la voluntat de la Generalitat de Catalunya, que està elaborant un decret per a què tots els vehicles que comprin les administracions catalanes siguin elèctrics, híbrids, de gas liquat del petroli o de gas natural comprimit.  

L'Ajuntament ja incentiva que la ciutadania del municipi utilitzi vehicles elèctrics o bimodals o que utilitzin carburants no contaminants amb una bonificació del 50% en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica. El consistori olesà però vol fer un pas més i apostar per tenir vehicles elèctrics dins la seva flota. Els vehicles elèctrics suposen un important estalvi de consum i també resulten més pràctics per als ajuntaments que els vehicles de benzina o gasoil. Per a l’adquisició del seu primer vehicle elèctric, l’Ajuntament està pendent d’un ajut de l’Estat a través del Pla d’Impuls a la Mobilitat amb Vehicles d’Energies Alternatives (MOVEA).

L’Ajuntament tindria la recàrrega d’aquest vehicle garantida, però l'objectiu serà fomentar que els conductors que aposten per les energies netes també puguin tenir punts de recàrrega al municipi. Per aquesta raó, l’Ajuntament vol instal·lar fins a dos punts de recàrrega per utilitzar en cas d’urgència i necessitat. L’objectiu de l’ajuntament és que, més enllà de l’aposta municipal pels vehicles elèctrics, la ciutadania en general es conscienciï sobre la necessitat d'una mobilitat més sostenible.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Set noves electrolineres d'altes prestacions s'inclouen al desplegament de la xarxa de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics ja ha arribat a 23 municipis metropolitans.

Article

Inaugurada la VIII edició del Velèctric amb un vehicle d’hidrogen com a principal reclam.

Notícia

Per les carreteres catalanes circulen ja 82.494 vehicles elèctrics, després que l’any 2023 es tanqués amb 20.412 noves matriculacions

Butlletí