Obren al públic els 'Ullals de Baltasar' després de dos anys de condicionament

Font: EFE Verde

22/04/2011 - 00:00
Els visitants que a partir d'ara s'acostin al Parc Natural del Delta de l'Ebre podran visitar els Ullals de Baltasar, després del condicionat i restauració, una de les més zones més destacades de sortides permanents d'aigua dolça continental. Els Ullals de Baltasar són punts de sortida d'aigua subterrània, originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries pròximes del Montsià, Ports i Serra del Boix-Cardó, situats entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, entre horts i arrossars, envoltats de canals naturals, on es poden observar tortugues, granotes i aus característiques d'aquest espai.

Els boscos d'eucaliptus i la presència de nenúfars són també distintius d'aquesta zona declarada refugi de pesca i reserva local de caça. Els treballs formen part d'un projecte de restauració iniciat l'any 2009, que compta amb la col·laboració de l'Obra Social de "la Caixa", la Diputació de Tarragona i la Fundació Pere Mata, que tenia com a objectiu ordenar l'ús públic de l'espai i netejar el lloc d'elements antròpics i d'espècies vegetals no pròpies dels ullals.

Durant tot aquest procés de condicionament, la brigada del Parc Natural del Delta de l'Ebre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la formada per usuaris de la Fundació Pere Mata també van retirar dos vehicles, 31 metres cúbics de residus de la construcció i 504 arbres.

A la zona s'han replantat 206 arbres més propis de l'espai, i també s'ha creat un itinerari interpretatiu delimitant la finca amb una tanca perimetral de fusta i adaptant un primer tram, d'uns 500 metres, per a persones amb mobilitat reduïda, fent accessibles cinco 'ullals'. Finalment, s'ha instal.lat una rampa de fusta elevada per observar panoràmicament l'ullal de la Figuera.
El 2009, el Parc Natural del Delta de l'Ebre va adquirir la finca dels Ullals de Baltasar, que compta amb prop de 50 formacions.

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí