Oberta la participació en el Pla d'Acció per a l'Alimentació i l'Agricultura Ecològiques

El DAR incorpora al seu web un espai on els ciutadans poden aportar les seves idees i suggeriments
Font: Gencat.cat
01/03/2008 - 00:00
El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha obert un espai web (www.gencat.cat/darp/pae.htm) dins de l'apartat dedicat a la producció agroalimentària ecològica de la seva pàgina web amb informació sobre el Pla d'Acció per a l'Alimentació i l'Agricultura Ecològiques i un espai obert a la participació ciutadana. En aquest sentit, qualsevol persona interessada pot emplenar un formulari amb les seves idees, comentaris o valoracions, que s'adreça automàticament a la bústia electrònica de la Unitat d'Agricultura Ecològica del DAR

El Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques és fruit d'un procés iniciat amb el 1er Congrés Català de la Producció Agroalimentària Ecològica, realitzat a Mollerussa el 16 i 17 de març de 2005. Aquest Congrés va representar que, a l'any 2006, s'elaborés el Llibre Blanc de la producció agroalimentària ecològica a Catalunya –on es recullen les propostes i mancances del sector– i que, el 24 d'abril de 2007, el Govern adoptés l'acord d'elaborar un Pla d'Acció per definir com articular i preveure tot un seguit d'accions encaminades a aconseguir l'increment de les produccions i del consum dels aliments ecològics.

Per tal d'elaborar aquest pla, s'ha creat un Grup Interdepartamental del Pla d'Acció, format pel directors generals dels departaments d'Educació, Economia i Finances, Innovació, Universitats i Empresa, Medi Ambient i Habitatge, Salut, Presidència i Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que el presideix i coordina. D'altra banda, també s'ha constituït una Taula de Participació Social per tal de propiciar la col•laboració del sector interessat en la producció i consum dels aliments ecològics.

Catalunya ha estat una de les Comunitats Autònomes capdavanteres dins l'Estat espanyol pel que fa a la introducció i el desenvolupament de les produccions agroalimentàries ecològiques. Ara ja fa dotze anys des de la creació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), organisme públic encarregat del control, la certificació i la promoció dels productes agraris i alimentaris ecològics a Catalunya.

Relacionats

Butlletí