Noves instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum a Castellbisbal

21/02/2022 - 10:32

A Castellbisbal, ja hi ha cinc equipaments públics amb plaques solars que generen energia per al consum propi. D’aquesta manera, es confirma el compromís municipal amb les energies renovables i amb la reducció de les emissions de CO2

L’Escola Els Arenys i l’Institut-Escola Les Vinyes ja compten amb plaques fotovoltaiques que generen electricitat per a l’autoconsum. En tots dos casos, les instal·lacions ja estan en marxa i tenen una potència de 15 kW.

En el cas d’Els Arenys, la instal·lació té 40 panells solars i segons els càlculs que s’han fet generaran quasi el 40 % de l’electricitat necessària pel centre. Les obres han costat 19.931 euros i han estat finançades, íntegrament, amb els fons FEDER de la Unió Europea (a través d’un projecte de la Diputació de Barcelona).

Pel que fa a la instal·lació fotovoltaica de Les Vinyes és similar a la d’Els Arenys, però, en canvi, ha anat a càrrec de l’Ajuntament i ha tingut un cost de 19.311 euros.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament referma la seva voluntat per dotar els equipaments públics de plaques solars per generar electricitat per a l’autoconsum. Actualment, l’Ajuntament, l’Illa Esportiva i la Deixalleria (a més d’Els Arenys i Les Vinyes) també compten amb instal·lacions d’aquest tipus. D'altra banda, a l’Escola Montserrat hi ha una instal·lació de plaques fotovoltaiques que produeix energia per vendre i un cas a part és el de l’escola Benviure on també hi ha plaques solars, però són propietat de la Generalitat de Catalunya que és qui les gestiona.

L’aposta municipal per les energies renovables també es fa palesa amb d’altres iniciatives com són la instal·lació de fanals fotovoltaics en diferents espais públics o les propostes per fomentar l’ús del vehicle elèctric que s’estan duent a terme des de fa uns anys.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí