Noves caixes niu per als eriçons clars del Parc Agrari del Baix Llobregat

Dins del projecte Eriçó amb la fundació Galanthus

Redacció

04/08/2010 - 00:00

Membres de la fundació Galanthus, juntament amb tècnics del Parc Agrari del Baix Llobregat, han instal·lat una vintena de caixes niu per a eriçó clar (Atelerix algirus) dins l'àmbit del Parc Agrari.

L'acció, que s'inclou en el projecte Eriçons que duen a terme conjuntament, va encaminada a protegir i conservar la població d'eriçons clars que es va detectar al Parc Agrari l'any 2006 i que es considera la colònia d'eriçons d'aquesta espècie més septentrional en una zona costanera.

Després dels bons resultats obtinguts en actuacions anteriors, i de la bona acollida que han tingut per part dels pagesos del Baix Llobregat, tècnics de la fundació Galanthus han col·locat deu caixes niu a la masia de Can Comas, seu del Parc Agrari, i a camps adjacents.

També se n'han instal·lat deu més a la zona agrícola de Viladecans, on s'ha observat una colònia important d'eriçó clar. La vintena de caixes niu que s'han instal·lat ara se sumen a la desena que es va col·locar l'any passat als camps de cultiu de Gavà.

També en aquest sentit, la fundació Galanthus, en el marc de la Setmana de la Biodiversitat que es va celebrar el maig passat, va alliberar un exemplar d'eriçó clar dins la finca agrícola de la masia de Can Comas.

L'eriçó és un mamífer beneficiós per als agricultors, ja que s'alimenta d'insectes i altres invertebrats que són perjudicials per als cultius. L'eriçó clar, a diferència de l'altra espècie present al Principat -l'eriçó fosc-, habita en zones obertes com són camps de conreu o en guaret. A l'hora de fer el cau, l'eriçó clar s'instal·la als marges dels cultius aprofitant les masses de vegetació, les construccions humanes, munts de llenya i altres estructures similars, cosa que fa que sovint la pròpia activitat agrícola pugui malmetre'ls.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí