Nova taula d'orientació geogràfica a la Mola de Sant Llorenç del Munt

Amb quasi tres metres de diàmetre, reprodueix elements clau de la vista des del cim
Font: DiBa
21/09/2009

L'Obra Social Caixa Sabadell va organitzar aquest diumenge 20 de setembre una jornada popular al cim de la Mola del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac amb motiu de la col·locació de la nova taula d'orientació geogràfica. El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, i el president de Caixa Sabadell, Salvador Soley, van presidir l'acte acompanyats per representants del món excursionista i d'alcaldes dels pobles veïns.

La festa, que va aplegar unes 1.200 persones, es va iniciar amb una missa i la benedicció de la nova taula. Després dels parlaments oficials, hi va haver una ballada de sardanes organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell. La nova taula va ser transportada al cim, dijous passat, a través d'un espectacular operatiu amb helicòpter, que va pujar les peces i el material en deu viatges des de Can Robert, ja que la Mola és inaccessible per als vehicles motoritzats.

Caixa Sabadell va instal·lar la primera taula el 1960, pel seu centenari, i ara aquesta nova taula ha servit per tancar els actes de commemoració del seu 150è aniversari amb el mateix esperit de fa 50 anys: promoure l'estimació i el coneixement de l'entorn; en aquest cas, de la Catalunya central.

La nova taula d'orientació de la Mola és més gran que l'anterior -fa quasi tres metres de diàmetre- i l'ha elaborat artesanalment -està pintada a mà- l'empresa francesa de senyalització turística Empreinte, especialitzada en lava esmaltada i amb una divisió dedicada a les taules d'orientació. Reprodueix elements clau de la vista des de la Mola tot prenent com a referència fotografies de l'entorn i permet consultar-la per interpretar el paisatge des del seu eix ja que està formada per dos semicercles entre els quals el visitant pot passar. La taula antiga no desapareixerà sinó que s'exposarà al cim de la Mola.

Relacionats

Butlletí