Nova furgoneta elèctrica a El Papiol

Font: Ajuntament de El Papiol
21/03/2016 - 09:32

El nou monovolum que conduiran els operaris de la brigada municipal de l'Ajuntament de El Papiol és un model que funciona amb energia elèctrica, més net i silenciós que els que necessiten petroli.

S’ha pogut adquirir gràcies a les subvencions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Entre les dues administracions s’han fer càrrec del 85% del cost total de la furgoneta, i l’Ajuntament del Papiol només del 15%. 

La substitució de la furgoneta municipal que utilitza la brigada per una de nova elèctrica, així com la rebaixa de l’impost de circulació per als automòbils que menys contaminen (com ara els elèctrics i els híbrids), són gestos que demostren la voluntat del consistori papiolenc de lluitar contra la contaminació i treballar a favor d’una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. La bonificació dels vehicles amb una antiguitat de fabricació superior als 25 anys (més contaminants) ha passat a de ser del 100% al 50%. 

Amb la voluntat de promocionar els vehicles menys contaminants, l’ordenança fiscal que regula l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) incorpora com a novetat a partir d’aquest exercici 2016 una bonificació per als vehicles elèctrics i híbrids. La bonificació (recomanada per l’AMB) va ser aprovada a finals de 2015 per unanimitat pel ple de l’Ajuntament del Papiol i comporta una rebaixa del 25% en la quota tributària de l’impost de circulació d’aquests vehicles. D’altra banda, la rebaixa existent per als vehicles més vells i, per tant, més contaminants, es redueix. També per compensar la decisió anterior, pressupostàriament parlant. La bonificació dels vehicles amb una antiguitat de fabricació superior als 25 anys ha passat a de ser del 100% al 50%. 

En aquests moments, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Papiol està en negociació amb altres administracions per aconseguir la instal·lació, al poble, d’un punt de càrrega públic per a vehicles elèctrics.

I, amb motiu de La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2015, l’Ajuntament va programar un curs de conducció eficient per a alguns treballadors municipals que habitualment utilitzen vehicles durant la jornada laboral, com la policia o la brigada. L’objectiu d’aquesta formació era donar una sèrie de consells als conductors de cara a reduir significativament el consum d’energia i, com a conseqüència, la contaminació ambiental. El curs el va subvencionar l’Institut Català d’Energia (ICAEN). 

Relacionats

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí