Nova edició del 'Renova la teva roba' a Barcelona

Redacció
29/10/2014 - 00:00
Del 10 al 30 de novembre té lloc una nova edició del "Renova la teva roba", la xarxa de punts d'intercanvi de roba de Barcelona, coincidint amb la 6a Setmana Europea per a la Prevenció de Residus. 25 punts d'intercanvi a la ciutat t'esperen. 

"Renova la teva roba" és una iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus promoguda per entitats, associacions i equipaments municipals de la ciutat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Els intercanvis ens permeten reutilitzar, compartir i consumir de forma responsable. Consumir més no equival a viure millor i el que per a una persona pot ser un residu, per a altres persones pot ser una oportunitat.

Els intercanvis de roba es duen a terme en 25 punts d'intercanvi distribuïts per tota la ciutat. Els participants han de dur la seva roba al punt d'in­tercanvi, on la bescanviaran per "re­noves" que després podran intercanviar de nou per la roba que desitgin en qualsevol punt de la xarxa. La roba ha d'estar neta, sense forats ni descosits ni taques. Es podran portar com a màxim 10 peces. Només s'acceptarà roba de vestir. No s'agafaran sabates ni roba interior ni de la llar.

Cadascun dels punts d'intercanvi comptem amb uns dies dies de recollida i d'intercanvi. A més a més, durant tota la setmana tindran lloc tallers, xerrades i espectacles sobre con­sum responsable, prevenció de residus, o creativitat, entre d'altres.

Com a novetat d'enguany, tindrà lloc "Una altra moda és possible", una presentació creativa d'iniciatives que comercialitzen roba amb criteris de responsabilitat social i ambiental amb petit refrigeri. Tindrà lloc dijous 13 de novembre, de 19 a 21 h A l'Espai Jove Garcilaso.

Sistema d'intercanvi: els "renoves"

  • Complements i samarretes: 1 renova
  • Pantalons, camises, faldilles, vestits, jerseis i jaquetetes: 2 renoves
  • Roba de vestir, jaquetes grans, conjunts, vestits jaqueta...: 3 renoves

Aquesta edició suggereix la participació online a través de la difusió de relats i fotos al mapa Barcelona+Sostenible o piulant amb els hashtags #renovalaroba14 i #bcnsostenible. Els ciutadans també poden participar al "Renova la teva roba" com a voluntariat a qualsevol dels punts. Més informació a lafabricadelsol@bcn.cat.

Cal destacar que la participació dels ciutadans en el Renova la teva Roba es podrà bescanviar per "civis" del CiviClub

El programa "Renova la teva roba" participa en l'edició d'enguany de la III Fira d'Economia Solidària de Catalunya,  organitzada per Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, com a programa de prevenció de residus.

"Renova la teva roba" està organitzat per Sinia, El Banc del Temps, MamaG, Lluïsos de Gràcia, Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració: de Consumo Colaborativo, Fundación Pueblo para Pueblo Humana, Cooperativa Roba Amiga, Associació Salud y Família.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon CartellRenovaRoba2014.jpg46.73 KB

Relacionats

Butlletí