Nova campanya de civisme per fomentar el respecte de l'entorn urbà a Vilafranca del Penedès

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/04/2016 - 09:22

 

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha presentat la campanya de civisme "T'importa ?" que vol incidir enquatre àmbits molt concrets: els excrements de gossos, les pintades, l'ús inadequat de les papereres i l'incompliment dels horaris de la recollida porta a porta al Centre.

Pere Regull, Alcalde de Vilafranca, acompanyat pel regidor de Territori i Serveis Urbans,Josep M. Martí, i el president de la Fundació Mas Albornà, concessionària de la neteja viària a la Vila, Martí Solé, van presentar la campanya. “Com ajuntament, estem preocupats pel deteriorament que causen els actes incívics. Volem que la ciutadania s'hi involucri del tot. No per netejar més tot és més net, sinó perquè no s'embruta. El lema de la campanya, “T'importa?”, busca implicar la ciutadania”, ha dit Josep M. Martí. 

Aquesta campanya vol fomentar el civisme respecte al manteniment de l'entorn urbà, responent una de les queixes principals que les associacions veïnals traslladen als responsables municipals en les diferents trobades anuals. L'alcalde Pere Regull ha explicat que “en les reunions als barris no es plantegen temes sobre política o qüestions de caire general. El tema número 1 en aquestes trobades veïnals són els excrements dels gossos. El mateix passa al programa “Diàlegs amb l'alcalde” de l'emissora municipal, que moltes de les trucades són per plantejar-me la mateixa queixa”. 

El regidor Josep M. Martí ha avançat que la campanya anirà acompanyada de sancions, en aplicació de l'Ordenança de Civisme per part de la Policia Local, que intensificarà el control en les properes setmanes. El regidor de Territori i Serveis Urbans ha explicat que les associacions de veïns i de comerciants han rebut informació de la campanya i s'hi ha buscat la implicació des del primer dia. Paral·lelament, en les properes setmanes dos informadors de Mas Albornà voltaran pels carrers i els comerços per fer difusió de la campanya i de l'ordenança de civisme. També es difondran anuncis televisius i radiofònics, en què els infants i la seva visió sobre els actes incívics són els protagonistes. Igualment, hi haurà rètols i cartells al carrer i el vehicles de la neteja viària aniran retolats amb la imatge de la campanya. El regidor Martí ha apuntat que hi haurà “un abans i un després de la campanya, perquè la Policia Local vigilarà de prop les accions incíviques i actuarà en conseqüència”. 

Per la Fundació Mas Albornà el seu president, Martí Solé, feia aquesta reflexió: “a casa nostra tots netegem, intentem no embrutar i ens enfadem quan algú ho fa. Això ho hauríem d'aplicar a la casa de tots que és Vilafranca”. Solé ha recordat que fa 6 anys que Mas Albornà es fa càrrec de la neteja viària i ha manifestat la voluntat d'implicació de l'entitat en la campanya: “la neteja requereix que es faci bé, però després cal que l'actitud de la resta sigui respectuosa”. 

L'alcalde Pere Regull indicava que “Vilafranca, a les 8 del matí, és neta. L'embrutem els que hi vivim. I no podem justificar-nos els impostos que paguem, perquè si no hi haguessin tants actes incívics, estalviaríem molts diners en neteja que podríem dedicar a finalitats socials”. El pressupost de la neteja viària a Vilafranca del Penedès és d'1.359.000€ i la darrera campanya de neteja de pintades, algunes en edificis patrimonials, va suposar una despesa de 35.000€. 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
20/09/2021 - 00:00
Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès
Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament han dut a terme els darrers mesos una prova pilot a Santa Margarida i els Monjos per estudiar la viabilitat d’aplicar solucions més eficients de recollida selectiva dels residus que permetin millorar els índexs de reciclatge

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Butlletí