Nous ajuts econòmics per a projectes de prevenció i valorització de residus i d’ecodisseny

La presentació de sol·licituds estarà oberta fins el 17 d’agost de 2015
Font: Agència de Residus de Catalunya
01/07/2015

La subvenció té un pressupost total de 813.351,79 €, dels quals es destinaran 732.016,61 € a projectes de prevenció i valorització en origen de residus industrials i 81.335,18 € a projectes d'ecodisseny.

L'ajut està destinat exclusivament a empreses i cobrirà com a màxim entre un 5-30% dels costos elegibles. Les petites i mitjanes empreses gaudiran d'un 10% màxim addicional, i les associacions efectives d'empreses d'un 15% màxim addicional.

Es poden presentar:

Projectes de prevenció i valorització en origen dels residus industrials: Modificació de processos productius i aplicació de les millors tecnologies disponibles que tinguin per objecte la prevenció dels residus generats en el propi procés productiu o el reciclatge en origen dels residus generats en el mateix procés productiu. 

Projectes d'ecodisseny: projectes de recerca i desenvolupament de millora de productes mitjançant la incorporació d'estratègies d'ecodisseny que comportin una prevenció de residus en el seu cicle de vida global. Poden incloure projectes de recerca industrial, disseny de prototips, projectes demostratius o altres projectes de desenvolupament experimental.

La presentació de candidatures està oberta fins al 17 d'agost d'enguany.

Es publiquen els nous ajuts econòmics per a projectes de prevenció de residus, d'ecodisseny i de valorització interna de residus industrials.

 

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon dissenyant.jpg51.69 KB
Image icon tinter.jpg236.67 KB

Relacionats

Butlletí