Nou reglament del servei metropolità d'abastament domiciliari d'aigua

L'Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona acaba de presentar la proposta
Font: EMMA
22/12/2009

El passat dia 4 de desembre, l'Entitat del Medi Ambient (EMSHTR) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va presentar la proposta de nou Reglament del Servei Metropolità d'Abastament d'Aigua als ajuntaments i companyies de serveis. L'EMSHTR treballa, des de fa un temps, en l'actualització del Reglament vigent que va ser aprovat pel Consell Metropolità de 2 d'octubre de 2003. Moltes coses han passat en el món de l'abastament d'aigua des d'aquella data.

La sequera
Una de molt rellevant va ser la sequera de 2007 i 2008. Tant que va requerir una modificació urgent del Reglament per incloure-hi un seguit de mesures de suport al Decret de Sequera de la Generalitat de Catalunya per tal de poder sancionar des de l'Administració Local competent comportaments insolidaris, que comportaven un ús abusiu de l'aigua en aquella situació extrema; comportaments que afortunadament van ser extraordinàriament reduïts.

Superat aquell episodi i sense la premura que aquella situació de risc comportava, l'Entitat ha redactat una proposta on, a part d'incloure les determinacions lligades a la sequera, que volen estar coordinades amb el Pla de l'Agència Catalana de l'Aigua, recull altres fets jurídics i tècnics que han succeït durant aquests anys.

Nous recursos
Tenim noves fonts de producció d'aigua: freàtica i regenerada, juntament amb el Reial Decret 1620/2007 de règim jurídic de l'aigua regenerada. És voluntat de l'Entitat reglamentar l'ús d'aquests nous recursos com a pas necessari per a contribuir a la "normalització" de la seva utilització com a un recurs més i, d'aquesta manera, col·laborar en l'optimització en el ús de les diferents fonts d'aigua assequibles en el nostre territori.

Tenim també un nou Codi Tècnic de l'Edificació, aprovat pel Reial Decret 314/2006, que no només suposa canvis de nomenclatura sinó que posa sobre la taula temes emergents com són l'ús de les xarxes i instal·lacions particulars d'aigua calenta sanitària o els aparells domèstics de tractament d'aigua.

Per acabar, la proposta de Reglament considera també les mesures per a l'estalvi i l'eficiència en el consum de l'aigua. D'entrada, només per als edificis o equipaments de l'administració local però amb la voluntat d'anar progressant i ajudar a consolidar el comportament exemplar adquirit pels ciutadans i els ajuntaments metropolitans durant els dies de la sequera.

En aquest enllaç podeu veure la presentació realitzada el passat dia 4 de desembre de 2009 de novembre.

Relacionats

Article

Prop de 500 alumnes han pres part en 11 projectes participatius

Article

Durant la setmana del 17 al 21 de juny s'ha celebrat arreu d'Europa la Setmana Europea de l'Energia Sostenible EUSEW.

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Butlletí