Nou asfalt innovador a Torrent de l’OIla, a Barcelona, per reduir el soroll i la temperatura ambient

Font: Betevé

01/12/2021 - 09:00

El barri de Gràcia, a Barcelona, estrena un nou asfalt que permetrà que el carrer del Torrent de l’Olla sigui menys sorollós i hi faci menys calor a l’estiu. S’hi ha instal·lat un paviment reductor en un tram de 850 metres (entre el carrer de Santa Perètua i la travessera de Gràcia) que permetrà reduir el soroll del trànsit fins a tres decibels, gràcies a la seva composició innovadora.

A més, és un paviment fred que no absorbeix tanta calor com el convencional. En la prova pilot que s’ha fet a Múrcia (amb la constructora CHM i dins el projecte europeu Life Heatland) s’ha observat que el nou asfalt redueix fins a 15 graus la temperatura en superfície i uns dos graus la temperatura ambient a l’estiu.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa dona resposta a una demanda ciutadana i insisteix en la necessitat de moderar el volum de la veu a les terrasses, a la sortida dels locals o quan es passeja en horari nocturn, entre altres qüestions.

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Butlletí