Nou asfalt innovador a Torrent de l’OIla, a Barcelona, per reduir el soroll i la temperatura ambient

Font: Betevé

01/12/2021 - 09:00

El barri de Gràcia, a Barcelona, estrena un nou asfalt que permetrà que el carrer del Torrent de l’Olla sigui menys sorollós i hi faci menys calor a l’estiu. S’hi ha instal·lat un paviment reductor en un tram de 850 metres (entre el carrer de Santa Perètua i la travessera de Gràcia) que permetrà reduir el soroll del trànsit fins a tres decibels, gràcies a la seva composició innovadora.

A més, és un paviment fred que no absorbeix tanta calor com el convencional. En la prova pilot que s’ha fet a Múrcia (amb la constructora CHM i dins el projecte europeu Life Heatland) s’ha observat que el nou asfalt redueix fins a 15 graus la temperatura en superfície i uns dos graus la temperatura ambient a l’estiu.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’objectiu del projecte és disposar de més informació sobre la qualitat de l’aire a escala local i així facilitar la presa de decisions en termes de mobilitat, espai públic i salut. Aquests sensors, que estaran instal·lats a tots els districtes de la ciutat, dibuixaran un mapa dinàmic de qualitat ambiental per cada tram de carrer.

Notícia

Les campanes van deixar de sonar a la nit per les queixes d'un propietari de pisos turístics i va aixecar les queixes dels veïns.

Notícia

Del total de vint accions dirigides destaquen aquelles destinades a la reducció de la mobilitat motoritzada, com ara la promoció de la mobilitat sostenible, eficient i segura; l’Impuls de la bicicleta, la renovació de la flota d’autobusos de transport públic urbà per vehicles menys sorollosos o el foment de la utilització del vehicle elèctric d’ús privat.

Butlletí