Nou asfalt innovador a Torrent de l’OIla, a Barcelona, per reduir el soroll i la temperatura ambient

Font: Betevé

01/12/2021 - 09:00

El barri de Gràcia, a Barcelona, estrena un nou asfalt que permetrà que el carrer del Torrent de l’Olla sigui menys sorollós i hi faci menys calor a l’estiu. S’hi ha instal·lat un paviment reductor en un tram de 850 metres (entre el carrer de Santa Perètua i la travessera de Gràcia) que permetrà reduir el soroll del trànsit fins a tres decibels, gràcies a la seva composició innovadora.

A més, és un paviment fred que no absorbeix tanta calor com el convencional. En la prova pilot que s’ha fet a Múrcia (amb la constructora CHM i dins el projecte europeu Life Heatland) s’ha observat que el nou asfalt redueix fins a 15 graus la temperatura en superfície i uns dos graus la temperatura ambient a l’estiu.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

 

Ara, amb les dades a la mà, els districtes de Ciutat Vella, l'Eixample, Gràcia, Sant Martí i Sants-Montjuïc idearan mesures antisoroll adaptades a cadascun dels carrers o places analitzats.

Notícia

La campanya s’inclou dintre del marc d’accions de l’Aliança per la convivència   L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de mesurar el volum als espais exteriors i comunitaris i sensibilitzar sobre els valors del respecte, de la convivència i de la solidaritat   Durant l’any 2021 es van realitzar un total de 807 denúncies per l’incompliment d’una normativa que comporta sancions de 150 a 1.500 euros als infractors.

Article

Aquests dies s’està fent el desplegament de sonòmetres en diferents carrers dels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia per mesurar els nivells de soroll nocturn en aquests espais amb l’objectiu de comprovar si aquests carrers o places poden considerar-se zones acústicament tensionades en horari nocturn.

Butlletí