No la caguis! Dues muntanyes d'incivisme, a les Franqueses del Vallès

09/05/2021 - 13:15

Aquest 30 d'abril s'han desvetllat dues accions sorpresa que hi ha previstes dins de la campanya No la caguis! Es tracta de dues muntanyes d'incivisme, una instal·lada a la rotonda del Passeig del Primer d'Octubre amb la plaça de l'Ajuntament, a Corró d'Avall; i una altra a la plaça Major de Bellavista. Cada monument urbà està format per un volum equivalent als mobles i trastos que cada setmana es retiren als carrers de les Franqueses del Vallès.

L'objectiu d'aquestes accions és denunciar l'incivisme social que comporta l'abandonament incontrolat de residus voluminosos. Les estructures tenen unes mesures aproximades de 10 metres de diàmetre i 5 metres d'alçada, i estaran ubicades en aquests punts durant els propers dies. 

La campanya No la caguis! s'ha posat en marxa per promoure el civisme i la convivència. Al llarg dels propers mesos es portaran a terme diferents accions de conscienciació que incidiran en quatre eixos estratègics, el primer la recollida de voluminosos. Aquest tipus de material no es pot abandonar a qualsevol punt sense previ avís. A les Franqueses el servei de recollida es porta a terme els dimarts a la tarda a Bellavista i els dijous a la resta del municipi. Abans, però, cal trucar a un telèfon gratuït 900 101 338. A més, cal deixar els voluminosos en un punt on no obstaculitzin el pas ni que representin un perill. Per exemple, evitar que els objectes puguin caure, que estiguin lliures de claus,... i, si ho ha vidres o miralls, s'han de protegir amb una roba o cartró. 

Al llarg de les properes setmanes hi haurà més accions relacionades amb la campanya No la caguis!


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquest nou model de taxa té en compte els hàbits de separació i de reducció de residus de cada llar i comerç, deixant enrere la taxa única per tothom

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Entrevista

“El temps dels grans discursos ha acabat. És el moment de l’acció, i l’acció es demostra amb els pressupost”. Amb aquesta contundència Xesco Gomar, president de la Xarxa i diputat d’Acció Climàtica, mostra el seu compromís per recolzar el lideratge dels municipis en la transició energètica o la gestió de residus. Ens parla en aquesta entrevista, arrel de la 22a Assemblea de la Xarxa, dels 70 milions d’euros del pla Renovables 2030, ja invertits en més de 130 projectes municipals o la necessitat accions supramunicipals per recolzar l’acompliment dels objectius europeus de reciclatge.

Butlletí