Neutralitzen la taca de fuel de Tarragona

13/10/2010

La taca de fuel detectada dilluns davant la costa de Tarragona ja ha estat neutralitzada, segons fonts de la Subdelegació del Govern. L'empresa Asfaltos Españoles (Asesa) -situada al port de Tarragona- va abocar al mar uns 200 litres d'hidrocarbur que es van distribuir en dues taques, una dins del port de la capital tarragonina i l'altra fora. Els efectius de Salvament Marítim ja s'han retirat de la zona i s'ha desactivat el pla especial per contaminació marina. La refineria va admetre dilluns al vespre que el vessament l'havien provocat ells i que el fuel vessat provenia de la seva empresa. Expliquen que l'accident es va produir durant les tasques de manteniment a les seves instal·lacions per causes que encara ara estan investigant. Tot i que van actuar ràpidament, no van poder evitar que els 200 litres de gasoil sortissin a l'exterior.

Per recollir l'hidrocarbur que hi havia dins del port es van establir barreres de contenció i es va retirar per aspiració, mentre que la fina capa que havia quedat fora s'ha dispersat gràcies al pas per sobre de la mateixa de les hèlixs dels remolcadors i per l'acció del temporal que aquests dies afecta Catalunya. 

Ara per para, es desconeix la causa de l'abocament que es va produir durant unes tasques de manteniment a les instal·lacions d'Asesa. L'administració ha obert ja el corresponent expedient informatiu que, si correspon, serà sancionador. Segons la Subdelegació del Govern central a Tarragona, l'abocament no ha estat molt destacat des del punt de vista quantitatiu. Tot i això, l'administració deixa clar que el seu propòsit és estar atenta a qualsevol incidència mediambiental amb la finalitat d'actuar amb celeritat i informar-ne. 

La taca s'acostava dilluns a primera línia de la costa, fins a uns cinquanta metres de la platja de la Pineda, a Vila-seca, així com al litoral de Salou; les administracions central i autonòmica van activar els seus respectius plans d'emergència. 

El producte vessat podria ser gasoil barrejat amb fuel en estat molt líquid.

 

Relacionats

Butlletí