Neix 'Fent camins', un projecte d'inserció laboral per recuperar el Parc de Can Muntanyà de Caldes

Font: Ajuntament de Caldes d'Estrac
23/04/2014

El projecte 'Fent camins' de Caldes d'Estrac s'adreça específicament a joves amb dificultats d'inserció laboral i social i que a través de l'aprenentatge de l'ofici de jardineria, permetrà donar continuïtat a la tasca iniciada per l'Ajuntament de Caldes de recuperar la vegetació del Parc Muntanyà.

L'objectiu del projecte és oferir alguns recursos específics per a joves que fomentin les seves capacitats formatives i ocupacional, emmarcant-los dins l'aprenentatge de l'ofici de jardiner, que es desenvoluparà al Parc Muntanyà, ajudant així a recuperar la seva vegetació. "Fent camins" s'adreça a joves amb altes dificultats d'inserció social i laboral i poca qualificació formativa.

El taller, que ja ha començat com una prova pilot, tindrà una durada inicial de 3 mesos, amb un màxim de 10 joves usuaris. El 80% de les sessions d'aquest taller és pràctic. La resta  inclou aspectes tècnics de l'ofici de la jardineria (la plantació, el rec, la gespa, la poda,...) i es combinaran també amb 4 sessions de formació i orientació laboral, que impartirà un Mestre de Taller (especialista en jardineria) i una Orientadora Formativa i Laboral, amb la coordinació de l'Ajuntament de Caldes.

El Parc Muntanyà és un autèntic pulmó verd per a Caldes d'Estrac, que  l'Ajuntament està recuperant de forma integral. Les sessions del "Fent camins" duraran fins el 15 de juliol, es desenvoluparan els dimarts i dijous, de 10 del matí a 2 del migdia, a l'Espai Jove durant la primera hora (de caràcter teòric) i la resta en el propi Parc, de caràcter totalment pràctic.

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
01/06/2019
A la riera, al bell mig del poble. Caldes d'Estrac
Notícia

Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar s'han adherit a aquesta campanya durant aquest estiu. 'Fes circular la teva llauna al groc' és una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental 'Cada lata cuenta', que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Notícia

El projecte té per objectiu assolir una reducció de la factura elèctrica i  consisteix en la instal·lació a la coberta dels tres edificis d'un total de 90 panells fotovoltaics (27 mòduls al Centre Cívic i al Sant Jordi i 36 mòduls al Sot del Camp) que disposaran de generadors fotovoltaics connectats a tres inversors que convertiran la corrent contínua en alterna.

Butlletí