Neix 'Fent camins', un projecte d'inserció laboral per recuperar el Parc de Can Muntanyà de Caldes

Font: Ajuntament de Caldes d'Estrac
23/04/2014

El projecte 'Fent camins' de Caldes d'Estrac s'adreça específicament a joves amb dificultats d'inserció laboral i social i que a través de l'aprenentatge de l'ofici de jardineria, permetrà donar continuïtat a la tasca iniciada per l'Ajuntament de Caldes de recuperar la vegetació del Parc Muntanyà.

L'objectiu del projecte és oferir alguns recursos específics per a joves que fomentin les seves capacitats formatives i ocupacional, emmarcant-los dins l'aprenentatge de l'ofici de jardiner, que es desenvoluparà al Parc Muntanyà, ajudant així a recuperar la seva vegetació. "Fent camins" s'adreça a joves amb altes dificultats d'inserció social i laboral i poca qualificació formativa.

El taller, que ja ha començat com una prova pilot, tindrà una durada inicial de 3 mesos, amb un màxim de 10 joves usuaris. El 80% de les sessions d'aquest taller és pràctic. La resta  inclou aspectes tècnics de l'ofici de la jardineria (la plantació, el rec, la gespa, la poda,...) i es combinaran també amb 4 sessions de formació i orientació laboral, que impartirà un Mestre de Taller (especialista en jardineria) i una Orientadora Formativa i Laboral, amb la coordinació de l'Ajuntament de Caldes.

El Parc Muntanyà és un autèntic pulmó verd per a Caldes d'Estrac, que  l'Ajuntament està recuperant de forma integral. Les sessions del "Fent camins" duraran fins el 15 de juliol, es desenvoluparan els dimarts i dijous, de 10 del matí a 2 del migdia, a l'Espai Jove durant la primera hora (de caràcter teòric) i la resta en el propi Parc, de caràcter totalment pràctic.

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
01/06/2019
A la riera, al bell mig del poble. Caldes d'Estrac
Notícia

A partir del gener, la regidoria de Medi Ambient i l'ARCA del Maresme implantaran lleugeres modificacions per millorar-ne la gestió i reduir molèsties als veïns

Notícia

El medi ambient serà el tema protagonista del Consell d'Infants de Mataró, que celebra el seu sisè curs 46 alumnes de cinquè i sisè de primària de 22 escoles de la ciutat.  Els estudiants van prendre aquesta decisió per votació en l'acte de constitució del consell, celebrat aquest al Saló de Sessions de l'Ajuntament i que va coincidir amb els 30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants.

Butlletí