Neix Emprendeverde

Font: Fundación Biodiversidad

11/05/2011 - 00:00

La Xarxa emprendeverde, que impulsa la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí és la primera plataforma espanyola especialitzada en el negoci verd, adreçada a emprenedors i inversors. Amb aquesta iniciativa, cofinançada pel Fons Social Europeu, la Fundació Biodiversitat vol fomentar la creació i consolidació d'empreses o noves línies d'activitat econòmica vinculades al medi ambient, així com canalitzar inversions cap a projectes sostenibles.

Es tracta d'una xarxa especialitzada i integradora, que neix amb una estructura oberta a la incorporació d'emprenedors, inversors i interessats en l'emprenedoria.

El projecte es llança amb el suport de tres socis estratègics que representen el finançament públic i la inversió i finançament privat: l'Empresa Nacional d'Innovació, SA (ENISA), empresa de capital públic adscrita al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç; l'Associació Espanyola de Business Angels (AEBAN), que representa més de 400 inversors privats, i Triodos Bank.

Poden formar part de la Xarxa: emprenedors nous i consolidats (professionals, pimes i micropimes), inversors que busquin una rendibilitat econòmica vinculada a beneficis socials i ambientals (business angels, grups d'inversors, fons i entitats financeres), interessats en l'emprenedoria ( investigadors, professors d'universitat i d'escoles de negoci), representants d'administracions i la societat civil.

Per actors indispensables del canvi de model
Els emprenedors verds integren un col·lectiu heterogeni provinent de diverses activitats econòmiques, encara que tots ells tenen en comú el fet de ser actors indispensables del canvi de model cap a una nova economia, descarbonitzada i sostenible.

La Xarxa emprendeverde canalitza suport públic, inversió i finançament privades cap a les empreses verdes, és a dir, les empreses que produeixen energia neta; que presten serveis d'estalvi i eficiència en la gestió del aigua o l'energia, que contribueixen a descarbonitzar l'economia i mitigar les emissions de gasos d'efecte hivernacle, que minimitzen la contaminació i fomenten la reutilització i reciclatge de residus o que posen en el mercat productes ecològics. Empreses que també protegeixen la biodiversitat i que aposten per l'aprofitament sostenible dels recursos naturals.

Des de la Xarxa, s'ofereix contacte entre emprenedors i inversors, assessorament i formació, una Xarxa social i un concurs que premia iniciatives que es distingeixen per la seva contribució a l'economia sostenible. La Xarxa ofereix també la possibilitat d'intercanviar experiències en un fòrum de trobada específic, a través de les xarxes socials d'internet.

A més de donar suport directament als emprenedors verds, la plataforma servirà de punt de confluència i sinèrgies amb altres iniciatives de suport a l'emprenedoria.

La Xarxa ha estat presentada aquest 11 de maig per la secretària d'Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, que ha destacat que el canvi cap a una economia més sostenible requereix crear i reconvertir empreses, i a aquesta missió apunta aquesta primera xarxa creada específicament per al col·lectiu dels emprenedors verds.

Juntament amb Teresa Ribera, en l'acte de presentació, han intervingut Enrique Gómez Espinar, conseller delegat de l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA) del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç; Esteban Barroso, President de Triodos Bank, Pere Trucharte, membre de la Junta directiva de l'Associació Espanyola de Business Angels (AEBAN) i els emprenedors Esther García Martín, directora general de RedEx comunidad, i Kepa Solaun, soci director de Factor CO2 Integral Services, SL

150.000 euros per a les millors idees
Amb la Xarxa, també s'ha llançat un concurs per premiar aquells emprenedors que es distingeixin per la seva contribució a l'economia sostenible. Amb una dotació total de 150.000 euros en premis, donarà suport als emprenedors verds, reconeixent les seves idees de negoci i iniciatives empresarials i els ajudarà a concretar, és a dir, a crear i consolidar les seves empreses. El termini de presentació de candidatures finalitza el 31 d'octubre de 2011.

Els interessats a formar part de la Xarxa emprendeverde i donar a conèixer la seva empresa, el seu projecte o els seus interessos d'inversió, així com establir contactes i participar dels serveis gratuïts que aquesta ofereix, es poden registrar a la web http://www.redemprendeverde.es/o enviar un correu electrònic a mailto:redemprendeverde@fundacion-biodiversidad.es.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí