Navàs ‘apropa al riu’ els joves del municipi

Font: Ajuntament de Navàs
15/10/2010

El Parc Fluvial del Llobregat ha organitzat per tots els municipis que el conformen una setmana anomenada "Apropa't al riu". Al municipi de Navàs això ha significat poder organitzar tallers educatius per als alumnes de 6è de primària dels col·legis Sant Josep i CEIP Sant Jordi. L'activitat es va realitzar el 5 d'octubre sota el Pont de Castellet, a Cal Forcada, al costat del riu Llobregat.

Al primer taller es va explicar els principals problemes de la fauna i flora dels rius, mostrant les espècies autòctones i al·lòctones. El segon taller es van alliberar tres ànecs collverds i es van capturar espècies introduïdes, en concret crancs americans (13 del vermell  i 33 del senyal) que es van traslladar al centre de Torrefusa. Els dos tallers els van portar a terme el centre de cria de fauna i educació ambiental Camadoca, és una Associació sense afany de lucre que treballa per la Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctones (ADEFFA).

El tercer taller va consistir en fer una inspecció del riu Llobregat, determinant les característiques fisicoquímiques i biològiques. A partir de l'observació dels macroinvertebrats es va poder determinar l'estat de salut del riu Llobregat, aquest taller es va fer amb els voluntaris de Projecte Rius de Navàs.

Cal subratllar que l''Ajuntament de Navàs conjuntament amb l'empresa municipal d'aigües (Serveis Municipals de Navàs, SLU) van col·laborar amb el material, organització i l'esmorzar que es va donar a tots els alumnes de les dues escoles. Seguint la línia que manté la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament aquest acte es va portar a terme seguint criteris de sostenibilitat.

Municipis: 

Relacionats

Article

Sustainable Art alphabet ha estat per cinc escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i Països Baixos. 
Notícia

Sant Fruitós de Bages continua el programa de cessió, de forma temporal, de les parcel·les que no estan ocupades als horts de La Sagrera i de Riu d’Or per tal de conrear-hi. Els horts es cediran als interessats per un període de 2 anys agrícoles, per tant des del 31 d’octubre de l’any inicial, fins el 31 d’octubre de l’any de venciment

Notícia
És el darrer municipi, dels tres que formen part del pla, que faltava que posés en marxa el sistema

Balsareny completa des de finals de juny el pla pilot que el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus va posar en marxa a final de l'any passat d'implantació d'un sistema pioner a Catalunya de recollida de deixalles mitjançant els anomenats contenidors intel·ligents. Un model basat en l'ús restringit i personalitzat d'alguns dels contenidors, mitjançant targetes magnètiques. De fet, Balsareny ja ho tenia en pràctica als barris de Cal Nosa i Cal Rata, però el que es va engegar ahir va ser la implantació a tot el nucli urbà, que a més és el més gran dels que prenen part en aquest pla pilot.

Butlletí