Navàs ‘apropa al riu’ els joves del municipi

Font: Ajuntament de Navàs
15/10/2010

El Parc Fluvial del Llobregat ha organitzat per tots els municipis que el conformen una setmana anomenada "Apropa't al riu". Al municipi de Navàs això ha significat poder organitzar tallers educatius per als alumnes de 6è de primària dels col·legis Sant Josep i CEIP Sant Jordi. L'activitat es va realitzar el 5 d'octubre sota el Pont de Castellet, a Cal Forcada, al costat del riu Llobregat.

Al primer taller es va explicar els principals problemes de la fauna i flora dels rius, mostrant les espècies autòctones i al·lòctones. El segon taller es van alliberar tres ànecs collverds i es van capturar espècies introduïdes, en concret crancs americans (13 del vermell  i 33 del senyal) que es van traslladar al centre de Torrefusa. Els dos tallers els van portar a terme el centre de cria de fauna i educació ambiental Camadoca, és una Associació sense afany de lucre que treballa per la Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctones (ADEFFA).

El tercer taller va consistir en fer una inspecció del riu Llobregat, determinant les característiques fisicoquímiques i biològiques. A partir de l'observació dels macroinvertebrats es va poder determinar l'estat de salut del riu Llobregat, aquest taller es va fer amb els voluntaris de Projecte Rius de Navàs.

Cal subratllar que l''Ajuntament de Navàs conjuntament amb l'empresa municipal d'aigües (Serveis Municipals de Navàs, SLU) van col·laborar amb el material, organització i l'esmorzar que es va donar a tots els alumnes de les dues escoles. Seguint la línia que manté la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament aquest acte es va portar a terme seguint criteris de sostenibilitat.

Municipis: 

Relacionats

Article

Sustainable Art alphabet ha estat per cinc escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i Països Baixos. 
Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Notícia

Una cinquantena de persones assisteixen a una jornada organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa en el marc del projecte ‘Indústria Circular al Bages’. En la sessió es van exposar eines, idees i projectes vinculats a l’estratègia de la servitització, que planteja el procés de canvi a través del qual les empreses passen de la venda únicament de productes a oferir productes amb valor afegit, en què el valor que enriqueix el producte és un servei associat.

Butlletí