Naix el Mercat Ecològic del Vallès

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès
23/07/2010

Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze del Vallès han signat un conveni de col·laboració per a la realització del Mercat Ecològic del Vallès. Conscients de la demanda creixent de productes ecològics i dels pocs establiments especialitzats en alimentació ecològica de que disposen, aquestes ciutats veines han decidit posar en comú un seguit de recursos econòmics, tècnics i materials per tal de crear un mercat d'alimentació ecològica i productes artesans que funcioni de manera itinerant entre els quatre municipis.

Aquest mercat s'emplaçarà en zones cèntriques i comercialment força concorregudes de cada municipi, de manera que aconsegueixi esdevenir un punt d'interès i de referència entre tota la ciutadania. Així doncs, s'ha volgut destacar que aquesta iniciativa aconseguirà un flux de consum que beneficiï tant als productors participants com al comerç local dels municipis implicats.

Entre els objectius principals del nou mercat destaquen:

- Promocionar les varietats i els productes d'alimentació de temporada i del territori.
- Donar a conèixer l'agricultura i la producció ecològica com a model sostenible i com a alternativa a    l'actual saturació del mercat convencional.
- Fomentar la mobilitat o turisme intermunicipal i beneficiar així el teixit cultural i econòmic local.
- Promoure l'alimentació sana, equilibrada i ecològica per protegir la salut.
- Difondre una filosofia de moviment slow que s'avingui amb criteris de sostenibilitat.
- Aconseguir estrènyer el vincle entre els productors i els consumidors, però també entre els productors i el comerç local.

El Mercat Ecològic del Vallés es posarà en marxa el 5 de febrer de l'any 2011, i s'organitzarà amb caràcter itinerant, de manera que cada dissabte al matí durant tot l'any estarà a un municipi diferent, mantenint una rigorosa regularitat pel que fa a la periodicitat:

- Primer dissabte de mes a Sant Quirze del Vallès
- Segon dissabte de mes a Cerdanyola del Vallès
- Tercer dissabte de mes a Barberà del Vallès
- Quart i cinquè dissabte de mes a Rubí

A banda, el mercat disposarà d'un reglament regulador comú, elaborat en consens pels quatre ajuntaments implicats, per tal de garantir un funcionament òptim al llarg de l'any. Així doncs, el mercat disposarà de 15 parades, 10 per als firaires itinerants als quatre municipis i 5 per a les parades singulars de cada un dels municipis representades pels comerciants de productes artesans.
 

Relacionats

Acte
25/11/2020
Mercat municipal Barberà del Vallés. Carrer de la Verge de l'Assumpció, 32
Notícia

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper
Article
L'ATM i el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsen una campanya per conscienciar sobre els costos ambientals del comerç electrònic

Quan comprem a través d’internet, estem assumint uns costos ambientals dels que sovint no en som conscients. Per això, l’Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat llancen una campanya per sensibilitzar la societat, i especialment les persones joves, sobre les conseqüències mediambientals associades al comerç electrònic i fomentar, així, un model de comerç sostenible. Serem al lloc d’entrega, per evitar així un desplaçament innecessari? Segur que necessitem que la comanda arribi avui mateix? Tenim una alternativa de proximitat? Són algunes de les reflexions que poden ajudar a minimitzar l’impacte mediambiental del comerç en línia.

Butlletí