Naix el Mercat Ecològic del Vallès

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès
23/07/2010 - 00:00

Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze del Vallès han signat un conveni de col·laboració per a la realització del Mercat Ecològic del Vallès. Conscients de la demanda creixent de productes ecològics i dels pocs establiments especialitzats en alimentació ecològica de que disposen, aquestes ciutats veines han decidit posar en comú un seguit de recursos econòmics, tècnics i materials per tal de crear un mercat d'alimentació ecològica i productes artesans que funcioni de manera itinerant entre els quatre municipis.

Aquest mercat s'emplaçarà en zones cèntriques i comercialment força concorregudes de cada municipi, de manera que aconsegueixi esdevenir un punt d'interès i de referència entre tota la ciutadania. Així doncs, s'ha volgut destacar que aquesta iniciativa aconseguirà un flux de consum que beneficiï tant als productors participants com al comerç local dels municipis implicats.

Entre els objectius principals del nou mercat destaquen:

- Promocionar les varietats i els productes d'alimentació de temporada i del territori.
- Donar a conèixer l'agricultura i la producció ecològica com a model sostenible i com a alternativa a    l'actual saturació del mercat convencional.
- Fomentar la mobilitat o turisme intermunicipal i beneficiar així el teixit cultural i econòmic local.
- Promoure l'alimentació sana, equilibrada i ecològica per protegir la salut.
- Difondre una filosofia de moviment slow que s'avingui amb criteris de sostenibilitat.
- Aconseguir estrènyer el vincle entre els productors i els consumidors, però també entre els productors i el comerç local.

El Mercat Ecològic del Vallés es posarà en marxa el 5 de febrer de l'any 2011, i s'organitzarà amb caràcter itinerant, de manera que cada dissabte al matí durant tot l'any estarà a un municipi diferent, mantenint una rigorosa regularitat pel que fa a la periodicitat:

- Primer dissabte de mes a Sant Quirze del Vallès
- Segon dissabte de mes a Cerdanyola del Vallès
- Tercer dissabte de mes a Barberà del Vallès
- Quart i cinquè dissabte de mes a Rubí

A banda, el mercat disposarà d'un reglament regulador comú, elaborat en consens pels quatre ajuntaments implicats, per tal de garantir un funcionament òptim al llarg de l'any. Així doncs, el mercat disposarà de 15 parades, 10 per als firaires itinerants als quatre municipis i 5 per a les parades singulars de cada un dels municipis representades pels comerciants de productes artesans.
 

Relacionats

Notícia

Amb la substitució d'un total de 330 finestres a l'institut-escola Can Llobet, l'edifici millorarà la seva eficiència energètica i el benestar de l'alumnat i del personal.

Notícia

Els equipaments seleccionats per executar les instal·lacions fotovoltaiques són l'Institut Escola Can Llobet, l'Escola Pablo Picasso, el Centre Cívic Ca n'Amiguet i la Instal·lació Esportiva Municipal Maria Reverter.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Butlletí