Municipis de Mallorca engeguen una campanya d’estalvi d’aigua per a residents i turistes

Font: Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç
08/06/2016 - 11:01

El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar ha llançat, juntament amb les àrees de Medi Ambient d’ambdós ajuntaments, una campanya d’estalvi d’aigua entre residents i turistes sota el lema “Siguem realistes, el tassó és mig buit: no tudis l’aigua”.

 

En total s’han editat 16.000 fulletons en quatre idiomes, anglès, alemany català i castellà. Els cartells que es posaran a disposició de tots els establiments hotelers i es repartiran també pels edificis municipals, escoles, bars, etc.

La campanya l’ha finançada l’empresa concessionària del servei de neteja dels dos ajuntaments.

“Amb aquesta campanya volem conscienciar la ciutadania i els nostres visitants de la importància que representa pel medi ambient fer un bon ús del consum d’aigua potable”, assenyala la regidora de Turisme de Son Servera, Margalida Vives.

Per aquest motiu s’ha optat per emprar un lema clar i entenedor i presentar en positiu un seguit de consells adreçats la ciutadania. “Són consells que serveixen per poder fer petits canvis en els nostres costums diaris però que ens ajuden a estalviar”, apunta el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Nicolau Bordal.

El Consorci de Turisme i l’àrea de Medi Ambient d’ambdós municipis s’han implicat en la campanya iniciada per la Conselleria de Medi Ambient i altres ajuntaments perquè “som conscients que l’aigua és un recurs escàs a les nostres illes i per això es necessari que cada dia adoptem petits costums i posem en valor aquest recurs tan necessari”, apunta el regidor de Medi Ambient de Sant Llorenç, Mateu Frau. La regidora de Turisme de Son Servera, Margalida Vives, recorda que només a la nostra zona costanera tenim unes 35.000 places hoteleres i, és per aquest motiu, que “és tan important procurar que els turistes adoptin mesures d’estalvi”, afegeix el regidor de Medi Ambient de Son Servera, Miquel Espases.

L’informe de sostenibilitat elaborat per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Llorenç constata que cal reduir el consum d’aigua per tal d’apropar-se al valor recomanat per l’Organització Mundial de la salud, que és de 150 litres per persona i dia.

En el terme de Sant Llorenç, el consum d’aigua per habitant i dia en els darrers 10 anys ha anat fluctuant entre els 210’4 i 197’74 litres per habitant i dia. Durant l’any 2015 s’han subministrat en el municipi un total de 2.092.185 m3. En l’actualitat, l’aigua subministrada al municipi prové d’Aigües Son Sard i de Costanera d’Aigües i Serveis. En el terme de Son Servera el consum d’aigua durant el 2015 va ser de 1.100.000 m3.

Les reserves hídriques a la zona de Llevant es troben a un 73% de la seva capacitat.


 

Relacionats

Acte
17/03/2024 - 10:00
Carrer Verge de Montserrat. Cornellà de Llobregat
Acte
08/06/2024 - 00:00
Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí